Mitjans públics
Mèdia 29/08/2012

La televisió murciana, la primera que es privatitzarà

Divendres es rescindirà el contracte actual i s'obrirà un concurs per adjudicar la llicència a una altra empresa. Els 300 treballadors de la cadena podrien perdre la feina aquest mateix dissabte

Efe
2 min

MúrciaEl govern de Múrcia ha anunciat la resolució del contracte entre l'empresa Televisión Autonómica de Murcia (TAM) i el grup GTM, concessionari des de la seva creació el 2006 del canal 7RM –la televisió autonòmica d'aquesta comunitat– i ha decidit privatitzar la gestió d'aquesta televisió, la titularitat de la qual continuarà sent pública. Així ho han anunciat aquest dimecres en roda de premsa el vicepresident econòmic de l'executiu murcià, Juan Bernal, i el conseller de la Presidència, Manuel Campos, que han comparegut juntament amb alts càrrecs dels seus departaments i el director general de l'ens públic, José Daniel Martín, després de reunir-se amb els treballadors de la cadena. Segons Bernal, el contracte amb GTM es rescindirà amb data 31 d'agost amb l'objectiu de començar a treballar en la redacció d'un nou concurs d'adjudicació del servei públic audiovisual, que podria resoldre's d'aquí set o vuit mesos.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El vicepresident ha insistit que aquesta decisió obeeix exclusivament a la crisi econòmica i a les dificultats del govern regional per fer front al contracte amb GTM. Així, ha informat que la futura concessió serà de caràcter plurianual i s'adjudicarà amb un pressupost de quinze milions d'euros per a cada exercici. A més, ha assenyalat que la futura televisió pública de Múrcia la gestionarà de "forma directa" el sector privat, ja que la nova llei de la comunicació audiovisual permet, en paraules seves, una "gestió indirecta pura" per part de la comunitat autònoma.

Pel que fa al futur dels prop de 300 treballadors de l'empresa GTM, ha subratllat que l'objectiu del govern murcià és procurar que es reincorporin, en el màxim nombre possible, a la cadena un cop resolt el nou concurs d'adjudicació. No obstant això, preguntat per aquesta qüestió, ha admès que la legislació no permet incloure clàusules als concursos per subrogar contractes laborals.

Segons han informat els representants de l'executiu, a partir d'aquest dissabte, 1 de setembre, la voluntat de Radiotelevisión de la Región de Múrcia és mantenir una programació de continuïtat durant el temps que passi fins a la nova concessió. El director general de l'ens ha dit que la idea és que durant aquest període hi hagi "com a mínim" un informatiu i que GTM continuï emetent perquè els contractes "es poden resoldre en part o en la seva totalitat". A més, ha afegit que en cas que l'empresa s'oposi a aquesta possiblitat, l'ens públic té infraestructura suficient per emetre informatius i també un fons documental de programació, tot i que GTM és el propietari de les instal·lacions de la televisió.

Bernal ha indicat també que el contracte de serveis de GTM –que tenia vigència fins al 31 de desembre– no fixa cap import per a una hipotètica indemnització en cas de rescissió, i s'ha mostrat convençut que el pressupost de 15 milions d'euros fixat per a la nova concessió farà atractiu el concurs i permetrà mantenir en marxa la cadena.

stats