Mèdia 29/03/2011

Les televisions alemanyes, suïsses i austríaques censuren capítols dels 'Simpson' amb referències a catàstrofes nuclears

Fukushima fa replantejar-ne l'emissió

Redacció
2 min
simpsons

BARCELONALes cadenes de televisió d'Alemanya, Àustria i Suïssa censuraran els episodis dels Simpson que facin referència a desastres nuclears. Segons el lloc web de la revista The Hollywood Reporter –"'The Simpsons' Nuclear Jokes Edited in Germany"The Hollywood Reporter–, això es farà tant amb els episodis antics com amb els que encara no s'emeten. Fins ara, però, ni l'alemanya Pro7 ni la suïssa SF n'han retirat cap.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons el mitjà, la majoria dels episodis que patiran la censura seran aquells en què apareix la planta nuclear del senyor Burns, encara que no es tractaria de l'únic cas. Afegixen que el canal austríac ORF ja va descartar dos episodis que havia d'emetre en les properes setmanes. En el primer, titulat "Marge té feina", es mostra Marie i Pierre Curie morint a causa de la radiació. L'altre episodi polèmic és "En un dia clar no puc veure la meva germana", en què els personatges fan broma sobre una avaria nuclear. Aquests capítols no s'emetran fins, almenys, a finals d'abril.

Els responsables de la sèrie ho entenen

D'altra banda, el productor executiu dels Simpson, Al Jean, ha assegurat que comprèn la decisió d'aquestes cadenes. En aquest sentit, ha afirmat que "tenim 480 episodis, i si n'hi ha uns quants que decideixen no emetre'ls per un temps a causa dels fets horribles que estan passant, ho entenc completament", en declaracions a diversos mitjans nord-americans. "Mai no faríem broma amb el que està passant al Japó", ha afegit el productor de la sèrie.

Jean ha recordat que una cosa semblant ja va passar quan, després dels atemptats de setembre de 2001 contra les Torres Bessones, es va retirar el capítol "Homer contra la ciutat de Nova York", creat el 1997.

No obstant això, ha assegurat que els creadors de la popular sèrie de dibuixos animats no planegen modificar els capítols en procés de filmació, malgrat que el protagonista, Homer Simpson, treballi en una central nuclear. "Alguns dels episodis en procés estan centrats en Homer en el seu lloc de treball, però no són sobre energia nuclear", ha dit. A més, ha descartat que el personatge, conegut per la seva malaptesa i negligència a la feina, deixi el seu lloc de treball a la central nuclear de Springfield.

stats