Mèdia 15/07/2012

La temporada televisiva, en 20 moments

El curs televisiu s'acaba amb un bon grapat d'imatges que ja han esdevingut icòniques de l'any. Els lectors de l'ARA han votat el discurs de Puyal com el moment televisiu de la temporada.

Selena Soro
3 min
La temporada televisiva, en 20 moments

BARCELONAA partir d'una selecció de deu moments televisius en canals catalans i deu en canals espanyols, proposats pels lectors de l'ARA, una enquesta a la web ha acabat confegint un rànquing amb els millors. La llista combina moments emotius, divertits, frívols, surrealistes i emocionants.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Canals catalans

1. El discurs de Puyal a la gala del Català de l'Any (31%)

Joaquim M. Puyal va aconseguir el títol de Català de l'Any amb un 42,65% dels més de 80.000 vots dels espectadors d' Els matins de TV3 i els lectors del diari El Periódico . "Jo no sóc el Català de l'Any, ho sé, el Català de l'Any és el ciutadà que pateix les retallades, la persona que pateix la crisi a casa", va dir en el seu discurs. També es va dirigir al president Mas apel·lant a qui dos anys enrere havia sigut Català de l'Any: Josep Guardiola. "President, si algun cop se sent sol, sàpiga que té un poble al darrere. Si els catalans anem junts, som imbatibles".

2. Els homes del temps de TV3 s'acomiaden de Toni Nadal (15%)

La mort d'un amic "és una de les situacions en què costa conjugar els verbs en pretèrit". Ho va dir Helena Garcia Melero a Els matins de TV3, que va reunir Tomàs Molina, Francesc Mauri i Eloi Cordomí per acomiadar-se del meteoròleg Toni Nadal, mort en un accident de muntanya a l'estany de Sant Maurici. Uns dies després, quan Eloi Cordomí va recollir el premi Iris per al programa de TV3 Espai Terra , va treure una brúixola, va buscar la comarca de la Segarra per assenyalar el lloc on Nadal tenia la casa i va dir: "Aquí és on ha d'anar aquest premi".

3. Pilar Rahola explica a 'El convidat' que va trencar tres llits amb el seu company (12%)

La periodista va confessar que s'entenia tan bé al llit amb el seu company que el fuster va haver de passar tres vegades a arreglar el moble trencat. Ella ho va atribuir al pes i la braó del Robert. Després el Polònia en va fer paròdia: abans que l'Om polonès fes una migdiada la Rahola va voler comprovar que el llit del seu convidat estava bé i no se li va acudir res millor que llançar-s'hi des d'un trampolí.

Canals espanyols

1. Karlos Arguiñano carrega contra els bancs i els líders de l'economia mundial (40%)

El cuiner basc va protestar per les retallades en sanitat i educació i va criticar que s'injectessin 10 milions d'euros a "bancs sospitosos". Va retreure al govern que no donés la cara i va recomanar als joves que marxessin a l'estranger. Dels líders de l'economia mundial en va dir que eren "autèntics gàngsters" i que a sobre els havíem de "donar suport". Arguiñano va donar resposta a les possibles crítiques pels seus comentaris en un altre episodi del seu programa. "A Antena 3 saben que sóc el més díscol de la programació, però jugo net. Porto més de 3.000 hores parlant sol a la televisió, i a vegades dic coses que no agraden", va dir.

2. Remedios Cervantes fa perdre 5.000 euros a un concursant d''Atrapa un millón' (20%)

L'exmodel, que feia de parella televisiva d'un concursant, va canviar la resposta a una pregunta a l'últim segon (havia de triar si la sal era més bona conductora elèctrica que el sucre o a l'inrevés), cosa que va provocar que el concursant marxés de casa amb les mans buides quan tenia 5.000 euros gairebé assegurats. Per sort, el programa li va donar una segona oportunitat i quinze dies després va endur-se el triple del que podria haver guanyat: 15.000 euros. En el retorn del concursant, Mario, al concurs, Sobera i ell no van estalviar referències a l'accidentada primera participació. (Per cert: la resposta correcta és la sal.)

3. Sara Carbonero té un lapsus i pregunta a Iniesta si li hauria agradat tirar un penal (14%)

Iniesta ja havia marcat un gol en la tanda de penals d'un partit de l'Eurocopa, però tot i així Carbonero li va preguntar si li hauria agradat fer-ho. Probablement el lapsus no hauria tingut tant rebombori si no fos pels precedents: a l'anterior partit els tuitaires van fer trending topic el hashtag #graciasSara, però no per agrair-li la feina, sinó per qüestionar les seves capacitats i la seva poca intervenció durant els partits. Després del lapsus, Carbonero va bromejar dient que no dubtava que l'endemà tornaria a ser a Twitter. En aquesta ocasió no va fallar.

stats