Terratrèmol al Japó
Mèdia 11/03/2011

Google posa en marxa una aplicació per localitzar afectats pel terratrèmol

Person Finder permet donar informació sobre persones de qui es coneix l'estat o bé buscar coneguts dels quals no se sap res

Albert Castellví
1 min

BarcelonaGoogle ha posat en marxa una aplicació que permet donar i rebre informació sobre persones que s'hagin pogut veure afectades pel terratrèmol que ha afectat el Japó aquest matí. Person Finder: 2011 Japan Earthquake, disponible en anglès i japonès, permet buscar persones en concret a partir del seu nom o bé donar informació sobre l'estat d'una persona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En cas que es vulgui informar de la situació d'algun possible afectat –o d'un mateix, si s'ha viscut directament el terratrèmol–, l'aplicació permet explicar si és viva, morta o desapareguda, donar-ne qualsevol informació complementària que pugui ajudar a identificar-la (adreça, edat, descripció física, etc.), a més d'una imatge, per tal d'evitar possibles confusions en la cerca.

L'aplicació creua les dades de les cerques amb les que hagin ofert els altres usuaris, per tal d'oferir a tothom que conegui algun possible afectat pel terratrèmol la màxima informació en moments en què aquesta escasseja, a causa de la situació de caos que viu el Japó.

stats