Mèdia 28/07/2014

El test dialectal ja és el més vist de la història de l'Ara.cat

El joc 'Digue'm com parles i et diré d'on ets' ha rebut en menys d'una setmana més de 300.000 visites

Ara
2 min
Una pantalla del joc dialectal de l'ARA

BarcelonaMés de 300.000 visites –el recompte de Google Analytics, que sempre va amb unes hores de retard, en mostrava 299.873 a primera hora del matí– i 150.000 persones que han completat el joc, amb les 20 preguntes respostes. Aquestes són les xifres que marquen un rècord de l'Ara.cat assolit amb el test dialectal publicat dimarts de la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Digue'm com parles i et diré d'on ets' ja és el contingut més vist de la història de l'ARA i l'Ara.cat, que arrenca la mitjanit del 27 al 28 de novembre del 2010.

En 6 dies, s'ha superat un rècord aconseguit en 3 setmanes

Fins ara, el més vist era la notícia amb la qual vam fer el seguiment dels preparatius de la Via Catalana, amb què anàvem informant dels trams que s'anaven omplint i d'on quedaven places buides. Aquella notícia va ser actualitzada cada dia –inclòs el mateix 11 de setembre, un dels dies de l'any amb més visites a la web– durant tres setmanes, i en aquest període va atraure 280.353 visites. El test dialectal ha superat aquesta xifra en 6 dies.

Interès per la llengua

Aquesta reacció reflecteix, una vegada més, l'enorme interès dels catalanoparlants per la seva llengua, que es manifesta en la gran quantitat de visites que reben sempre les notícies que hi fan referència –per a bé o per a mal– i que motiven l'ARA a produir informacions, reportatges i jocs que contribueixin a la difusió del català.

Un especial i un concurs

Ara mateix, també dins del menú d'estiu de l'Ara.cat, tenim un especial en què personatges de diversos àmbits i altres lectors de l'ARA expliquen com van aprendre català quan no s'ensenyava a l'escola i, a més a més, un concurs que permet posar a prova els nostres coneixements de llengua, divertir-nos i tenir opcions de guanyar un ordinador portàtil al final de l'estiu.

Bojos per la llengua: l'opinió del experts

Aquest diumenge, un reportatge de Selena Soro reflectia aquest fenomen social que ens fa bojos per la llengua i per jugar-hi –com demostren èxits com els jocs de Màrius Serra i programes com 'El gran dictat'– i recollia les opinions dels filòlegs Albert Pla Nualart –cap de llengua de l'ARA– i Ramon Solsona i del guionista i autor de mots encreuats Jordi Ventura.

Un altre interactiu en preparació

La conclusió és clara: l'ARA es proposa mantenir el seu compromís amb al llengua, treballar per oferir cada dia un producte més acurat i continuar proposant-vos participar-hi. Per això us anunciem que tenim un altre interactiu en preparació. Us donem les primeres pistes: està relacionat amb les variants de la llengua sobre el territori –com el 'Digue'm com parles i et diré d'on ets'– i vosaltres, els lectors i usuaris, hi tindreu un paper encara més actiu. Ho podreu comprovar a final de setmana. Esteu preparats?

stats