'The morning show' salta del Me Too a la cultura de la cancel·lació

Jennifer Aniston i Reese Witherspoon estrenen la segona temporada del drama estrella d'AppleTV+

2 min
Jennifer Aniston i Reese Witherspoon, a la segona temporada de 'The Morning Show'

BarcelonaThe morning show va néixer amb la pressió d'haver de ser el mascaró de proa d'AppleTV+. Després d'uns inicis dubitatius –el primer episodi no va acabar d'enamorar a la crítica–, va aconseguir confirmar-se com un gran drama i una de les sèries que millor reflectia el Me Too i els abusos sexuals (i de poder) en l'entorn laboral, específicament en els mitjans de comunicació. La segona temporada, que s'estrena aquest divendres, arrenca just després que les seves protagonistes, l'Alex (Jennifer Aniston) i la Bradley (Reese Witherspoon), hagin denunciat en directe l'ambient tòxic que es viu a la cadena de televisió on treballen, un canal que recorda poderosament a la NBC, una de les grans networks dels Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Després de la seva denúncia, l'Alex s'ha convertit en una heroïna feminista per a l’opinió pública, malgrat que ella no accepta de bon grat aquesta etiqueta. La presentadora interpretada per Jennifer Aniston encara pateix fortes contradiccions internes per la manera en què va actuar quan va tenir lloc l'abús sexual comès pel seu excompany de feina, Mitch Kessler (Steve Carell), que després d'abandonar la cadena es planteja tornar a la vida pública. La possibilitat que una persona acusada d'un escàndol sexual pugui tornar a la primera línia dels mitjans –com han intentat còmics com ara Louis C.K.– és un dels grans temes d'aquesta segona temporada, que explora la cultura de cancel·lació. "La sèrie tracta molt aquesta àrea plena de clarobscurs. Els guionistes fan que els personatges diguin moltes de les coses que es diuen a porta tancada i que mai s'atrevirien a dir en veu alta. Crec que això ens condueix a converses realment interessants", explica Aniston.

Mentre l'Alex intenta fer les paus amb el seu passat, la Bradley s'ha convertit en la presentadora principal del matinal de televisió en què totes dues treballen. La periodista es troba comandant un vaixell que s'enfonsa i això la conduirà a replantejar-se la seva existència. En aquesta crisi hi jugarà un paper destacat Laura Peterson, una veterana periodista interpretada per Julianna Margulies, una de les incorporacions destacades d'aquesta segona temporada.

stats