Tomàs Alcoverro, distingit amb el premi Ofici de Periodista

El Col·legi de Periodistes reconeix "l'excel·lència" i "l'ètica" de la seva feina a l'Orient Mitjà

El periodista Tomàs Alcoverro, que durant gairebé 50 anys va exercir com a corresponsal de  La Vanguardia a l'Orient Mitjà, ha sigut distingit amb el premi Ofici de Periodista, que atorga el Col·legi de Periodistes. La junta de govern de l'entitat ha acordat per unanimitat distingir aquest veterà professional de la informació, en reconeixement de "l'excel·lència i l'ètica periodística amb la qual ha exercit durant la seva dilatada trajectòria, especialment en el tractament informatiu de l'actualitat a l'Orient Mitjà", una matèria en la qual és "una eminència".

Nascut a Barcelona el 4 de novembre del 1940, Alcoverro va treballar com a corresponsal de  La Vanguardia a Beirut des del 1970 fins al 2017, quan es va jubilar, tot i que avui en dia, a punt de complir 80 anys, continua col·laborant amb el diari des de la capital del Líban. L'únic parèntesi en aquests 50 anys va ser entre el 1977 i el 1978, quan el rotatiu del Grupo Godó el va destinar a París. L'any 2004, el Col·legi ja el va guardonar amb el premi Vázquez Montalbán, i el 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi. L'octubre passat va rebre també una menció d'honor dels Premis Nacionals de Comunicació. Llicenciat en periodisme, Alcoverro havia treballat abans de fitxar per  La Vanguardia El Correo Catalán, l' Abc i el setmanari  Destino.

El premi Ofici de Periodista no es concedia des del 2016, quan va ser atorgat al periodista Josep Maria Cadena. Anteriorment l'havien rebut Josep Martí Gómez, María Eugenia Ibáñez, Josep Pernau, Rosa Maria Calaf, Enric Frigola, Josep Maria Huertas Claveria, Joaquim Maria Puyal, Jaime Arias, Mercè Conesa, Narcís-Jordi Aragó, Xavier Batalla i Josep Maria Espinàs. Alcoverro rebrà el guardó en un acte que tindrà lloc durant la tardor.