La Societat Catalana de Biologia premia Toni Pou per un dossier de l'ARA

El reportatge multimèdia 'D'on venim, on anem' va ser distingit en la quarta Nit de la Biologia

El periodista científic de l'ARA Toni Pou va ser distingit aquest dimecres amb el premi Divulgació de la Societat Catalana de Biologia (SCB) pel dossier 'Humans. D'on venim, on anem', publicat en aquest diari l'1 de juliol de l'any passat i que ell va elaborar amb la col·laboració de l'Institut de Biologia Evolutiva (IBE). El jurat destaca que aquest treball, publicat amb motiu del 160è aniversari de la presentació de la teoria de la selecció natural, "difon conceptes com l'evolució de la vida i dels humans, o l'estudi de l'ADN per investigar l'origen geogràfic dels individus, i reflexiona sobre la possible evolució humana en el futur". Els altres dos finalistes en aquesta categoria eren l'investigador Manel Esteller, pel llibre 'P arlem de càncer. Més de 50 respostes als principals dubtes', i el professor de genètica Lluís Francesc Pascual Calaforra, per l'exposició 'Una visita al genoma'.

El dossier publicat per l'ARA incloïa, en la versió en paper,  un reportatge sobre l'evolució dels humans, un altre sobre l'enginyeria genètica, un tercer sobre les proves d'ADN per conèixer els orígens familiars, una entrevista al director de l'IBE, Tomàs Marquès-Bonet i una cronologia sobre l'evolució de la vida a la terra. A més, el projecte s'acompanyava de dos interactius: un reportatge sobre l'ADN humà i un test sobre trets d'origen genètic. 

El guardó es va lliurar en el marc de la quarta Nit de la Biologia, durant la qual Anna Veiga, directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, va rebre el premi a la trajectòria. A més, es va reconèixer Rubén Cereijo com a autor del millor article científic i com a millor jove investigador, i Catherine Iglesias pel seu treball de recerca de batxillerat.