Mèdia 24/08/2012

Els toros tornen a TVE tot i un informe jurídic contrari

Selena Soro
1 min
El 5 de setembre la corrida de la Fira de Valladolid inaugurarà les emissions taurines.

BARCELONALes corrides de toros tornaran a Televisió Espanyola el 5 de setembre, sis anys després que desapareguessin de la televisió pública estatal. "TVE considera que un festeig d'aquesta categoria ha de posar-se a disposició de tots els aficionats espanyols", va informar ahir la cadena a través d'un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

TVE, que inaugurarà les emissions amb la corrida de la Fira de Valladolid, va explicar que "serà la primera d'una breu però simbòlica sèrie de festejos taurins, encara per determinar, però tots de gran tradició o amb cartells amb figures indiscutibles del toreig".

Tant els toreros que hi participaran -El Juli, Manzanares i Talavante- com l'empresari de la plaça, Toño Matilla, han renunciat a cobrar drets d'imatge, cosa que ha facilitat l'acord amb la cadena pública.

TVE emetrà la primera corrida a les 6 de la tarda, dins l'horari de protecció infantil (de 6 del matí a 10 de la nit). La cadena ignora així l'informe jurídic que alertava que tant la llei de l'audiovisual com el mandat marc impedeixen aquest tipus d'emissions perquè "poden perjudicar el desenvolupament psíquic i moral dels menors". Tot i que feia anys que no s'emetien, TVE va refermar la posició aquest febrer passat, adduint també l'elevat cost de les transmissions, que rondava els 120.000 per corrida.

stats