Mèdia 05/10/2011

Govern i PP no aconsegueixen tancar un acord sobre la reforma de la CCMA

La cambra catalana decidirà si admet a tràmit el projecte que vol reduir els membres del Consell de Govern de la CCMA (de dotze a cinc) i del CAC (de deu a cinc). Tot apunta que tirarà endavant amb els vots de CiU i PP

Agències
1 min

BarcelonaEl Parlament decidirà aquest dijous si admet a tràmit el projecte de llei que vol reduir el nombre de membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Després d'una jornada intensa de reunions i contactes, Govern i CiU encara no han tancat un acord perquè el Parlament rebutgi aquest dijous les esmenes a la totalitat i es permeti que el projecte de llei es comenci a debatre al Parlament. Es preveu però que en les pròximes hores continuïn les converses.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'altra banda, CiU també ha tingut contactes amb ERC, qui ha plantejat ajornar la votació de les esmenes a la totalitat fins al pròxim ple per donar més temps a les negociacions. Però, tot i no descartar aquesta opció, des de CiU veuen amb desconfiança l'actitud dels republicans.

El PPC avala la reducció del nombre de consells del CAC (de deu a cinc) i de la CCMA (de dotze a cinc). Tot i així, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va advertit dimarts passat que el seu partit facilitarà la tramitació a canvi que CiU es comprometi a acceptar en comissió algunes de les seves propostes. PSC, ERC i ICV-EUiA, per la seva banda, han presentat esmena a la totalitat a aquest projecte de llei perquè entenen que el Govern pretén acabar amb el pluralisme als mitjans de comunicació públics amb l'excusa de retallar en aquests organismes.

stats