EL BARÇA-MADRID A LA TELEVISIÓ
Mèdia 05/05/2011

La transmissió més vista, i la més criticada

El Barça-Madrid de dimarts va ser el clàssic més vist a Catalunya i a l'Estat, però TVE va rebre moltes crítiques de decantar-se a favor del Madrid. El narrador, Sergio Sauca, va haver de disculpar-se.

Auri Garcia Morera
2 min
Rubén León va entrevistar Iker Casillas al final del partit i li va dir: "Quan vegis el gol anul·lat a Higuaín crec que t'enfadaràs més".

Barcelona.Una mitjana de 2.674.000 espectadors van veure el partit de tornada de les semifinals de la Lliga de Campions entre Barça i Madrid, que es va convertir en el més vist dels quatre clàssics jugats les últimes setmanes i en l'emissió amb més audiència de la història a Catalunya. El de dimarts també va ser el clàssic amb més seguiment a l'Estat, amb 14.114.000 espectadors, tot i que aquesta xifra és més baixa que la de la pròrroga de la final de Copa i la de la pròrroga de la final del Mundial, que segueix sent l'emissió amb més audiència de la història a l'Estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La transmissió de TVE, però, va rebre moltes crítiques d'aficionats del Barça, que van considerar que era parcial a favor del Madrid. El nom del narrador, Sergio Sauca, va ser trending topic de Twitter, amb majoria absoluta per als comentaris crítics. D'usuaris anònims i també dels diputats al Parlament Albert Rivera, Roger Montanyola i Núria Ventura. Ahir les crítiques van continuar a bon ritme, amb molta activitat sota el hashtag #sergiosaucadimision, amb què li demanaven que plegués.

A la tarda, Sauca va intervenir al programa La ventana , de la cadena SER, on va dir que podia "garantir que a TVE no hi ha partidisme", i va afegir: "Si algú s'ha sentit ferit per algun comentari meu o del Rubén al llarg de la retransmissió, demano disculpes". Sauca també va dir que "aquesta moda periodística d'estar a favor d'un equip no es porta a TVE" i va comentar, sobre les seves preferències: "A mi només em fa embogir la roja ".

'Punto pelota', èxit d'audiència

A banda del partit i dels programes posteriors de La 1 i de TV3, Punto pelota també va ser tot un èxit, amb 91.000 espectadors a Catalunya i 519.000 a l'Estat espanyol. Tomás Roncero, que va dir que el Barça ha canviat el tiqui-taca pel tiqui-atraca , i el reporter Quim Domènech, a qui van llançar ampolles a Canaletes, van ser els grans protagonistes.

stats