Mitjans públics
Mèdia 08/05/2012

Els treballadors de Canal 9 consideren un èxit la vaga d'aquest dimarts contra l'ERO

Un 70% dels empleats han seguit l'aturada, segons el comitè d'empresa. La direcció ho rebaixa a un 13%

Acn
2 min

BurjassotEl comitè d'empresa de Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV) ha qualificat d'"èxit" la primera fase de la vaga parcial de quatre hores convocada aquest dimarts en contra de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que podria causar l'acomiadament d'un miler de treballadors. El comitè xifra el seguiment en un 70% durant l'aturada al matí, de 9.00 a 11.00 hores, en què Canal 9 s'ha vist obligada a deixar d'oferir el programa 'La Tertúlia'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Alguns treballadors s'han desplaçat a Madrid per protestar davant l'Audiència Nacional en la jornada en què declara l'exdirector general de l'ens, Pedro García, per presumptes irregularitats en la contractació de la cobertura de la visita del Papa Benet XVI a València. El comitè d'empresa indica a través d'un comunicat l'exigència a la Generalitat Valenciana de la paral·lització de l'ERO i "la recuperació dels diners saquejats de l'empresa per la direcció". Els treballadors denuncien que el govern d'Alberto Fabra "no haja pres mesures contra els directius culpables de la situació econòmica de RTVV i que ara vol fer-ho pagar als treballadors".

Així, el comitè assenyala que RTVV "és un servei fonamental per a la promoció de la llengua i la cultura dels valencians i no pot desmantellar-se mentre els responsables de la mala gestió queden impunes".

L'ens ha rebaixat el seguiment de la vaga general a tan sols un 13,10% i assenyala a través d'un comunicat que l'aturada no ha impedit que la programació es desenvolupés amb normalitat perquè l'empresa va decidir dilluns suprimir l'espai 'La tertúlia' amb l'objectiu d'evitar alteracions.

L'oposició denúncia coaccions als treballadors en vaga

D'altra banda, els representants d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Guillermo Sampedro, i de Compromís, Rafael Xambó, al Consell d'administració de RTVV han denunciat coaccions de la direcció al comitè d'empresa.

Sampedro ha denunciat que en la reunió que el comitè ha mantingut amb alguns dels directius de l'ens, "la direcció s'ha mostrat provocadora, amenaçant amb desallotjaments en cas que els treballadors en vaga entren en les instal·lacions i amb possibles represàlies". Per al conseller d'Esquerra Unida, la direcció "torna a mostrar el seu autoritarisme, la seua falta de tarannà negociador i la seva irresponsabilitat". En un mateix sentit, el membre de Compromís, Rafael Xambó, ha denunciat l'actitud de provocació de la direcció de l'ens públic cap els treballadors en vaga.

Segons que ha explicat Xambó després d'acabar la vaga de 2 hores del matí la direcció de RTVV ha convocat al comitè a una reunió, on ha apercebut els treballadors en vaga perquè "suposadament han causat molèsties a qui no han secundat la vaga en alçar la veu mentre recorrien les instal·lacions del centre de produccions de programes de RTVV".

"Així mateix - ha afegit Xambó- la direcció de RTVV ha advertit els treballadors que durant la vaga de 2 hores d'aquesta vesprada desallotjaran del centre a tot aquell que provoque molèsties".

"És vergonyós que els responsables del saqueig i la corrupció a RTVV es dediquen a advertir els treballadors en vaga mentre no han sigut capaços d'enviar una unitat per informar els valencians i valencianes de la declaració que ha fet hui davant l'Audiència Nacional l'exdirector general de RTVV, Pedro Garcia", ha lamentat.

stats