Mitjans públics
Mèdia 14/06/2012

Els treballadors de Canal 9 faran vaga per Sant Joan

Protesten contra un ERO que consideren que "suposa el desmantellament" dels mitjans públics valencians

Ara
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) ha convocat una vaga per al dia de Sant Joan, com a mostra de protesta contra l'ERO que prepara la Generalitat Valenciana i que, segons el comitè, "previsiblement afectarà més d'un miler de treballadors", és a dir, dues terceres parts de la plantilla. Tot i que la xifra definitiva d'acomiadaments no s'ha concretat, des que es va plantejar l'ERO a principis d'any l'afectació s'ha xifrat entorn de les mil persones.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un comunicat fet públic aquest dijous, el comitè lamenta que l'aprovació de l'ERO suposarà "el desmantellament de la Radiotelevisió Valenciana" i argumenten que "la falta de diàleg de la Generalitat i de la direcció" de l'ens per "buscar alternatives al projectat desmantellament" ha generat una "situació de tensió màxima que fa necessària l'adopció de mesures excepcionals per part dels treballadors". En aquest sentit, culpen l'executiu d'Alberto Fabra i la direcció de Canal 9 del fet que "per primera vegada en 23 anys" la crema de les fogueres de Sant Joan no sigui emesa a través de la televisió valenciana. Per justificar l'elecció d'aquesta data, els treballadors remarquen que volen "subratllar com són de necessàries per al poble valencià al ràdio i la televisió públiques".

El comunicat del comitè d'empresa assenyala la voluntat dels treballadors de "defensar la RTVV pública, el manteniment dels llocs de treball, la viabilitat empresarial i el sosteniment d'un mitjà de comunicació al servei de la ciutadania", i remarquen la necessitat que la societat valenciana disposi d'uns mitjans que ofereixin "informació objectiva i veraç", que potenciïn "la cultura valenciana" i es dediquin "a la promoció de la llengua pròpia". En canvi, diuen, rebutjen que la televisió estigui "al servei de cap formació política o governamental", un model que, segons diuen, "ha provocat l'enfonsament polític, econòmic i moral" ee l'empresa. "Exigim una RTVV pública, en valencià i de qualitat al servei de tots i per a tots", sentencia el comunicat.

Els treballadors adverteixen, a més, que no permetran "cap maniobra irregular per part de l'empresa per anul·lar l'eficàcia de la vaga", i en aquest sentit denuncien que la direcció de Canal 9 podria estar "en negociacions amb l'empresa d'un antic directiu de la casa per contractar una unitat mòbil aliena, amb el seu personal no treballador de RTVV, per substituir els vaguistes". El comitè considera que això "vulnera el dret constitucional a la vaga" i avança que, si s'acaba duent a terme, s'exigiran "les responsabilitats judicials oportunes".

stats