Mitjans públics
Mèdia 04/05/2012

Els treballadors d'Antena Local i Lamalla.cat s'oposen a l'acomiadament de fins a 66 persones

Les bases del nou concurs per a la subcontractació de personal de la XAL estableixen que la plantilla s'haurà de reduir com a mínim en un 40%

Ara
2 min

BarcelonaEl comitè d'empresa de la productora Antena Local –responsable de diveresos programes emesos per la Xarxa de Televisions Locals– i de Lamalla.cat denuncien que "les bases del nou concurs per a la subcontractació de personal" per a la XTVL i del portal estableixen que el mes de juny entre el 40% i el 100% dels treballadors subcontractats a Antena Local i Lavínia hauran de ser acomiadats. Això representa, diuen, entre 29 i 66 persones que perdran la feina.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En un comunicat fet públic aquest divendres, els treballadors recorden que "des de fa anys" treballen per "nodrir de continguts el món audiovisual local" a través de Lamalla.cat i dels canals adherits a la XTVL –dos mitjans que formen part de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) i depenen de la Diputació de Barcelona–, i reclamen "la continuïtat dels actuals treballadors en el futur projecte que comença l'1 de juliol" i que "no es fomenit la precarietat laboral i la rebaixa dràstica de sous".

En aquest sentit, lamenten que entre les condicions del concurs hi ha l'atorgament de 5 punts sobre 10 a l'empresa que presenti l'oferta més baixa, la qual cosa, diuen, "fomenta la precarietat i la rebaixa dels salaris de manera molt considerable", mentre que "altres qüestions com la qualitat del treball, l’experiència dels treballadors i la seva formació i les seves aptituds són aspectes infravalorats pels plecs del concurs".

Els treballadors admeten que "la situació econòmica actual" fa "inevitables" les retallades, però demanen que no es facin "de manera irracional i injusta". Per això, denuncien que "la racionalitzacio de l'estructura" i "l'ajustament de la dimensió dels mitjans" a què fan referència els plecs del concurs en qüestió s'hagi concretat, únicament, en "no renovar les persones subcontractades" i en "fomentar la precarietat dels futurs treballadors". A més, lamenten la "manca de transparència i d'informació I també denunciem la manca de transparència i d’informació durant tot el procés dut a terme per un ens públic".

stats