Premsa
Mèdia 03/02/2012

Els treballadors de 'La Mañana' començaran dilluns una vaga indefinida

Denuncien que l'empresa editora del diari els deu sis nòmines

Acn
2 min

BarcelonaEls treballadors del diari La Mañana, que té les seves instal·lacions a la ciutat de Lleida, començaran el pròxim dilluns, 6 de febrer, una vaga amb caràcter indefinit per denunciar la demora del cobrament de les seves nòmines per part de l'empresa i per defensar la seva dignitat com a professionals del periodisme. Amb aquesta convocatòria, els treballadors volen posar de manifest una problemàtica que arrosseguen des de finals del 2008, quan van començar a patir els primers retards en el cobrament de les nòmines. A dia d'avui, l'empresa deu sis nòmines a la majoria dels seus 74 treballadors, "una situació agreujada pel context de crisi econòmica que ha accentuat el declivi de l'empresa editora". La convocatòria de vaga arriba després d'un acte de conciliació dels treballadors amb la directiva de La Mañana, SA davant del Departament d'Empresa i Ocupació. Els representants dels treballadors asseguren que des de la Generalitat "no van oferir cap tipus de solució a la plantilla i es van limitar a afirmar que la vaga era il·legal".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els convocants de la vaga han volgut deixar clar que l'acció "en cap cas persegueix danyar la imatge del diari, sinó tot el contrari, com asseguren que els acusen des de l'empresa editora. Els treballadors volen que el projecte empresarial segueixi endavant, però no en les condicions actuals. També han remarcat que la convocatòria de vaga arriba després d'esgotar-se "tots els intents de diàleg amb l'empresa".

Malgrat la convocatòria, els treballadors de La Mañana, SA han mostrat el seu convenciment que el diari se seguirà publicant, "una situació facilitada per l'entramat d'empreses del Grup Dalmau Multimèdia", del qual depèn el diari La Mañana. Per la seva banda, els treballadors de les altres dues empreses del grup, Llegeix, Escriu, Escolta Català i Noves Formes Gràfiques van decidir no sumar-se a la protesta "en una assemblea el resultat de la qual va ser negatiu pel fet que la direcció de l'empresa va dificultar el procés en una primera instància i orquestrar el resultat de la mateixa en última instància".

Els representants dels treballadors de La Mañana, SA, han denunciat que aquesta divisió "provoca que alguns dels companys de les dues empreses satèl·lits de La Mañana, SA hagin d'anar a treballar contra la seva voluntat i contra els seus drets com a treballadors".

L'empresa editora va intentar presentar un ERO que no li va ser acceptat, tot i que al cap d'un mes, al desembre va acomiadar deu treballadors, entre els quals l'aleshores director i caps de secció del rotatiu lleidatà. La capçalera, que compta amb més de 70 anys d'història, fa anys que arrossega problemes econòmics.

stats