Mitjans públics
Mèdia 21/06/2012

Els treballadors de RTVE amenacen amb la convocatòria d'una vaga

Critiquen que l'acomiadament del personal contractat per diversos programes incompleix els compromisos de la direcció

Ara
1 min

BarcelonaEls sindicats de RTVE consideren que hi ha "motius de sobres per a la convocatòria d'una vaga" després que hagin tingut notícia de l'acomiadament "dels treballadors contractats per als programes 'Oficios de la cultura', 'El club de Pizzicato', 'La aventura del saber', 'Documentos TV' i 'Mi reino por un caballo'". En una nota, els representants dels treballadors afirmen que aquesta decisió "unilateral" està presa amb "mala fe" i "incompleix el que va manifestar la direcció al comitè intercentres". Els sindicats asseguren que l'empresa s'havia compromès a suspendre només els contractes dels programes 'La mañana de La 1' i 'Más gente' durant els mesos d'estiu, "i no altres".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els representants dels treballadors hi sumen encara "la proposta per part de la direcció de RNE de suspendre o reduir" els informatius territorials de l'emissora, i pensen que tot plegat "provoca unes relacions laborals conflictives i la paràlisi de la producció pròpia interna" i els carrega de motius per convocar una vaga.

Els sindicats denuncien que aquestes decisions "d'última hora" s'han pres "sense el coneixement del consell d'administració i a pocs dies de la presa de possessió del nou president", i es pregunten "a què obeeixen", especialment tenint en compte que "afecten la programació de la propera temporada i l'encàrrec de servei públic". Per això, anuncien la convocatòria de concentracions de protesta a totes les seus de RTVE durant els propers dies.

stats