El treballadors de TV3 no reconeixeran l'autoritat de directius nomenats pel govern espanyol

L'assemblea ha fet públic un manifest en què rebutja "frontalment" la decisió del govern espanyol

L'assemblea de treballadors de TV3 ha assegurat avui que, en cas que el govern espanyol nomeni nous directius dels mitjans públics saltant-se els tràmits democràtics i legals, els membres de la plantilla no tindran "més remei que no reconèixer-ne l'autoritat". Així ho han expressat els treballadors en un manifest que han fet públic avui. 

En el document de sis punts, es recorda que, d'acord amb la l lei de la corporació vigent, els òrgans directius de la CCMA només els pot nomenar i destituir el Parlament de Catalunya, i que aquests òrgans són els únics que els treballadors reconeixen com a responsables de complir amb el servei públic que tenen encomanat. 

En el manifest de rebuig a la decisió del govern espanyol, els treballadors dels mitjans públics expliquen que un dels punts acordats per l'assemblea és apel·lar a totes les instàncies europees i internacionals  "en defensa del dret a la informació i als mitjans de comunicació de què s’ha dotat Catalunya". 

Els treballadors, que asseguren que seguiran treballant per garantir una informació veraç i rigorosa, reclamen que es retiri de manera "immediata" l'acord del consell de ministres i que sigui rebutjat al Senat, especialment per part dels senadors catalans. 

Més continguts de