Un 65% dels treballadors de TVE rebutgen el nomenament d'Enric Hernández en un referèndum no vinculant

L'exdirector d''El Periódico' és des de principis de setembre el cap d'informació de RTVE 

El Consell d'Informatius de RTVE ha fet públics avui els resultats d'un referèndum no vinculat celebrat entre els treballadors de la cadena sobre el nomenament d'Enric Hernández, exdirector d''El Periódico', com a cap d'informació i actualitat de la corporació pública. Segons les dades facilitades pel Consell, un 65% dels treballadors estan en contra d'aquesta designació, comunicada per l'administradora única provisional de RTVE, Rosa María Mateo, el passat quatre de setembre. 

Tot i els aclaparadors resultats, el Consell d'Informatius de RTVE ha reconegut que la participació dels treballadors en el referèndum no vinculant ha sigut baixa i només ha arribat al 20%. El consell ha lamentat aquesta situació i ha recordat que encara que no sigui vinculant el referèndum "és un instrument que tenen els professionals per mostrar la seva posició sobre els càrrecs directius dels quals depenen". Del cens de 3.211 treballadors, només 645 hi han participat, un xifra que, segons el Consell, "hauria de fer reflexionar la direcció sobre la confiança que mereix als professionals una figura amb unes atribucions que semblen pensades per a una redacció única que, avui dia, no existeix". 

El consell ha manifestat que rebutja que un canvi de l'organigrama tan important es faci a través d'una direcció provisional i interina.

Més continguts de