Mitjans públics
Mèdia 11/07/2012

Els treballadors d'informatius de RNE opinen en referèndum sobre el seu nou director

La consulta, que no és vinculant, permetrà elaborar un informe que reculli el posicionament dels periodistes de l'emissora sobre Juan Fernández Vegue

Ara
1 min
Juan Fernández Vegue

BarcelonaEl Consell d'Informatius de Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) ha convocat aquest dimecres els treballadors dels serveis informatius de l'emissora a un referèndum no vinculant que permetrà elaborar un informe que reculli l'opinió majoritària dels periodistes de l'emissora estatal sobre Juan Fernández Vegue, el candidat proposat pel consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola per dirigir el departament d'informatius.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La pregunta concreta que hauran de respondre els treballadors és: "Consideres que Juan Fernández Vegue reuneix el perfil exigit a l'Estatut de la Informació de la corporació RTVE per ocupar el càrrec de director dels Serveis Informatius de RNE?". El referèndum s'efectuarà als diversos centres de la cadena de forma presencial, i les urnes tancaran a les 20.00 del vespre.

La setmana passada, els treballadors dels serveis informatius de TVE ja van opinar en un altre referèndum sobre el que serà el seu nou director, Julio Somoano. Només un 30% de la plantilla hi va participar, però el resultat va ser clarament contrari al nomenament: 71% de vots en contra, 8% a favor i 21% en blanc. Per això, el Consell d'Informatius va considerar en el seu informe que Somoano "no és idoni" per al càrrec, tot i que no s'espera que això faci canviar la decisió del consell d'administració.

stats