Mèdia 18/12/2019

Els treballadors de RTVE desconvoquen la vaga general prevista per al 22 de desembre

L'origen del conflicte és la jornada setmanal de 37,5 hores

Ara
1 min
Llum verda definitiva a la reforma de la llei de RTVE que obliga a escollir el consell d'administració per consens

BarcelonaLa direcció de RTVE i el comitè de vaga de la corporació han arribat a un acord per desconvocar la vaga general que estava prevista per al 22 de desembre i les aturades parcials previstes per als dies 31 de desembre i 8 de gener. L'origen del conflicte entre els treballadors de la corporació i la direcció és el restabliment de la jornada de 37,5 hores setmanals, en lloc de les 35 hores que reclamaven els treballadors.

Segons un comunicat de RTVE, les parts implicades s'han compromès a establir una disposició transitòria en el conveni col·lectiu que especifiqui que la jornada laboral a RTVE "s'adaptarà automàticament a la millor jornada laboral possible que amb caràcter general disposin les successives lleis de pressupostos generals de l'Estat". La direcció de RTVE ha valorat l'acord com a "favorable" tant per als interessos dels treballadors com per a l'ens públic.

L'enfrontament entre la direcció i els treballadors va començar el juliol del 2018, abans de l'entrada de Rosa María Mateo com a administradora provisional. En aquell moment es va programar el retorn de les 35 hores setmanals, jornada que es feia en temps de superàvit a la casa, però l'executiu de Mariano Rajoy la va ampliar fins a les 37,5 hores setmanals, igual que va fer amb tot el personal de l'Administració General de l'Estat. Davant de la falta d'acord, la corporació va recórrer a la mediació de l'Audiència Nacional, que va recordar que la llei preval per damunt del conveni col·lectiu.

stats