Mèdia 18/12/2019

Els treballadors de RTVE desconvoquen la vaga general prevista per al 22 de desembre

L'origen del conflicte és la jornada setmanal de 37,5 hores

Ara
1 min
Llum verda definitiva a la reforma de la llei de RTVE que obliga a escollir el consell d'administració per consens

BarcelonaLa direcció de RTVE i el comitè de vaga de la corporació han arribat a un acord per desconvocar la vaga general que estava prevista per al 22 de desembre i les aturades parcials previstes per als dies 31 de desembre i 8 de gener. L'origen del conflicte entre els treballadors de la corporació i la direcció és el restabliment de la jornada de 37,5 hores setmanals, en lloc de les 35 hores que reclamaven els treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat de RTVE, les parts implicades s'han compromès a establir una disposició transitòria en el conveni col·lectiu que especifiqui que la jornada laboral a RTVE "s'adaptarà automàticament a la millor jornada laboral possible que amb caràcter general disposin les successives lleis de pressupostos generals de l'Estat". La direcció de RTVE ha valorat l'acord com a "favorable" tant per als interessos dels treballadors com per a l'ens públic.

L'enfrontament entre la direcció i els treballadors va començar el juliol del 2018, abans de l'entrada de Rosa María Mateo com a administradora provisional. En aquell moment es va programar el retorn de les 35 hores setmanals, jornada que es feia en temps de superàvit a la casa, però l'executiu de Mariano Rajoy la va ampliar fins a les 37,5 hores setmanals, igual que va fer amb tot el personal de l'Administració General de l'Estat. Davant de la falta d'acord, la corporació va recórrer a la mediació de l'Audiència Nacional, que va recordar que la llei preval per damunt del conveni col·lectiu.

stats