Mèdia 04/02/2022

La tria del representant italià per a Eurovisió es podrà veure a RTVE Play

La plataforma de la televisió pública emetrà la final del Festival de San Remo

1 min
La cantant espanyola Ana Mena és una de les candidates a representar Itàlia a Eurovisió

Després que el cap de setmana passat Espanya triés el seu representant a Eurovisió, ara és el torn d'Itàlia, que escollirà cantant a través del Festival de San Remo, com és tradició al país transalpí. Aquest any els eurofans que vulguin seguir la tria italiana ho podran fer a través de RTVE Play, que emetrà la final del festival, que té lloc aquest dissabte.

El Festival de San Remo, que celebra la seva 72a edició, triarà el representant d'entre els 25 artistes que formen part de la secció Campioni. Entre els aspirants figuren l'espanyola Ana Mena, que concursa amb el tema Duecentomila ore, i Fabrizio Moro i Mahmood, que van representar Itàlia a Eurovisió el 2018 i el 2019, respectivament. El sistema d'elecció d'Itàlia ha servit d'inspiració per a Espanya aquest any, que va triar la cantant catalanocubana Chanel com a representant a Eurovisió a través del Benidorm Fest.

El ballarí Giuseppe Di Bella i el periodista Fernando Macías, encarregat dels continguts de la web oficial d'Eurovisió a Espanya, seran els encarregats de comentar la final de San Remo. Durant la retransmissió es connectarà amb Chanel i amb diferents companys del Benidorm Fest, com ara el grup Varry Brava, que aspirava a representar Espanya amb un tema d'homenatge a la gran diva italiana Raffaella Carrà, morta l'estiu del 2021.

L'edició d'Eurovisió d'aquest any se celebrarà el 14 de maig a Torí, ja que Itàlia va ser la vencedora del festival de la cançó del 2021 gràcies a la proposta del grup de glam-rock Maneskin.

stats