Televisió
Mèdia 16/05/2012

Una ruta turística ressegueix els escenaris de la sèrie 'Gran Nord'

Un grup d'empresaris del Pirineu volen promocionar el territori aprofitant el ressò de la producció de TV3

Acn
2 min
El poble de Sorre es converteix en Nord a la sèrie

SortUn grup d'empresaris del Pallars, liderats per l'agència de viatges receptiva Pirineu Emoció, de la Pobla de Segur, han llançat al mercat un programa turístic denominat 'Escenaris del Gran Nord. Paisatges de pel·lícula'. Aquest paquet turístic descobreix els paisatges, els pobles i les localitzacions on es van rodar els exteriors de la producció de TV3 'Gran Nord', i vol aprofitar l'èxit d'audiència de la sèrie per promocionar el territori.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre els indrets de la sèrie que es descobreixen durant la visita hi ha Fogony (Sort) o Nord (Sorre). Per recórrer amb el vehicle propi els llocs més espectaculars on es desenvolupen les aventures de la sèrie s'ha editat una guia mapa. La ruta es completarà amb allotjament en un establiment típic del Pallars, un dinar amb productes locals i vistes als museus de la zona. Entre els museus que es visitaran hi ha el de les papallones, a Pujalt, i el dels pastors, a Llessui, així com la formatgeria artesanal d'Altron.

En alguns casos, el programa es completarà amb una visita al monestir romànic de Santa Maria de Gerri de la Sal i el retaule natural de roca, molsa i aigua de l'Argenteria, al congost de Collegats. També hi ha la possibilitat de pujar fins al Pallars amb el Tren dels Llacs (línia Lleida - la Pobla de Segur) i fer la ruta amb un transport amb conductor i guiatge.

D'altra banda, es promocionarà a través d'agències i associacions d'arreu de Catalunya un paquet tot inclòs adreçat especialment a grups que, amb autocar, vulguin descobrir els extraordinaris paratges muntanyencs de 'Gran Nord'. El preu dels programes parteix dels 80 euros per cap de setmana i persona. Hi ha la possibilitat d'allargar més dies de viatge i nits d'estada, a conveniència dels clients, i incorporar a la visita altres punts d'interès de la comarca.

La vall d'Àssua, un paisatge de novel·la

La vall d'Àssua (Pallars Sobirà) és un paisatge que apareix en diverses novel·les d'èxit. S'hi han inspirat Jaume Cabré, a 'Les veus del Pamano'; Maria Barbal, a 'Pedra de tartera', 'País Íntim' o 'Mel i metzines', o Josep Virós, ja fa més anys, a 'Verd madur'. L'Ajuntament de Sort va crear fa temps s el projecte 'La vall d'Àssua. Un paisatge de novel·la', que proposa un seguit d'itineraris pels escenaris d'aquestes novel·les d'èxit, i també proposa menús als restaurants de la zona amb plats que apareixen en aquests llibres.

stats