Eleccions
Mèdia 27/11/2010

Televisions i ràdios de tot l'Estat, pendents de les eleccions catalanes

TV3 prepara un espai de més de quatre hores. TVE i CNN+ també emetran programes especials

Albert Castellví
3 min
Josep Cuní, Raquel Sans i Joan Carles Peris presenten l'especial eleccions de TV3

BarcelonaLes eleccions al Parlament de Catalunya que se celebren avui han despertat l'interès dels mitjans catalans, però també dels que emeten des de Madrid o des d'altres zones de l'Estat. TV3 i les ràdios catalanes són els que més hores hi dedicaran, però serà possible informar-se del desenvolupament de la nit electoral des de pràcticament qualsevol canal de televisió o emissora de ràdio.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Televisió de Catalunya oferirà un programa especial en emissió conjunta per TV3 i el 3/24 que començarà a les 19:40 i no s'acabarà fins passada la mitjanit, quan es preveu que ja es coneixeran els resultats definitius. Raquel Sans i Joan Carles Peris presentaran el programa, que connectarà amb les seus de tots els partits i comptarà també amb una tertúlia per analitzar els resultats, moderada per Josep Cuní. A més, hi haurà avanços informatius a les 12:00 a les 14:00 i a les 19:00, i el canal informatiu 3/24 dedicarà especial atenció als comicis durant tota la jornada.

Televisió Espanyola també dedicarà molts esforços a informar sobre les eleccions al Parlament. Els Telediarios del migdia i del vespre s'emetran des de Barcelona, i la segona edició tindrà una durada especial de 90 minuts per incloure un 59 segundos reduït per treure les primeres conclusions de l'escrutini. A partir de les 22:45, La2 i el Canal 24 Horas oferiran una versió catalana del mateix format, presentada per Cristina Puig, per aprofundir en l'anàlisi.

Tant Canal 9 com IB3 miraran avui cap a Catalunya per saber com quedarà configurat el Parlament durant els propers quatre anys. La televisió valenciana farà un breu avanç informatiu a les 20:00, que es completarà amb un programa especial a partir de les 21:30. Pel que fa al canal balear, la informació sobre la jornada electoral catalana es reduirà a un breu espai de 15 minuts al voltant de les 23:00. I d'altra banda, la Xarxa de Televisions Locals oferirà un informatiu especial de 25 minuts que començarà a la mitjanit i que conduirà Glòria Trullàs.

Iñaki Gabilondo serà l'encarregat de conduir l'especial de CNN+, que començarà a les 20:00 i que també seguirà minut a minut l'escrutini fins que sigui definitiu. Per la seva banda, Antena 3 ha desplaçat fins a Barcelona un equip que informarà sobre el desenvolupament de la jornada en diversos avanços al llarg del dia i en un especial que començarà al voltant de les 21:30.

Telecinco i La Sexta no tenen previst alterar la seva programació per cobrir les eleccions, però en canvi sí que ho faran Veo7 (amb un informatiu a partir de les 8 i un especial de la tertúlia La Vuelta al mundo) i Intereconomía (amb una edició d'El gato al agua centrada exclusivament en els comicis catalans).

Les ràdios, també

Les emissores de ràdio catalanes i espanyoles també dedicaran importants espais de programació a les eleccions. A Catalunya Ràdio serà Manel Fuentes qui presentarà un especial de quatre hores i mitja, de les 19:30 fins a la mitjanit i que també es podrà sentir per Catalunya Informació, mentre que Rac1 hi dedicarà fins a sis hores de programació: de 18:00 a 24:00. Igual que en l'emissora pública, el programa el conduirà el presentador del magazín matinal, Jordi Basté. Un cas semblant és el de COM Ràdio, en què l'especial eleccions, que començarà a les 19.45, serà conduït per Jordi Duran, presentador d'El dia, juntament amb Carme Defez.

Ràdio Nacional també es bolca en la cobertura de les eleccions. Radio 1 i Radio 5 emetran un programa conjunt des de Barcelona que començarà a les 20:00 i que presentaran Juan Ramón Lucas i Olga Rodríguez, directora adjunta de l'emissora a Catalunya. Paral·lelament, i també des de les 20:00, Ràdio 4 oferirà un programa en català amb Toni Marín i Rosa Quitllet.

A la cadena SER serà Carles Francino qui presentarà, també des de la capital catalan, un programa que començarà 5 minuts abans del tancament dels col·legis electorals i que s'allargarà fins a les 23:30. Igualment, la Cope i Onda Cero alteraran les seves graelles per informar des de Barcelona i per tot l'Estat del desenvolupament dels comicis i del resultat de l'escrutini.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats