Eleccions

Molts emissions es faran des de Barcelona

Televisions i ràdios de tot l'Estat, pendents de les eleccions catalanes

TV3 prepara un espai de més de quatre hores. TVE i CNN+ també emetran programes especials

Les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebren avui han despertat l'interès dels mitjans catalans, però també dels que emeten des de Madrid o des d'altres zones de l'Estat. TV3 i les ràdios catalanes són els que més hores hi dedicaran, però serà possible informar-se del desenvolupament de la nit electoral des de pràcticament qualsevol canal de televisió o emissora de ràdio.

Televisió de Catalunya oferirà un programa especial en emissió conjunta per TV3 i el 3/24 que començarà a les 19:40 i no s'acabarà fins passada la mitjanit, quan es preveu que ja es coneixeran els resultats definitius. Raquel Sans i Joan Carles Peris presentaran el programa, que connectarà amb les seus de tots els partits i comptarà també amb una tertúlia per analitzar els resultats, moderada per Josep Cuní. A més, hi haurà avanços informatius a les 12:00 a les 14:00 i a les 19:00, i el canal informatiu 3/24 dedicarà especial atenció als comicis durant tota la jornada.

Televisió Espanyola també dedicarà molts esforços a informar sobre les eleccions al Parlament. Els Telediarios del migdia i del vespre s'emetran des de Barcelona, i la segona edició tindrà una durada especial de 90 minuts per incloure un 59 segundos reduït per treure les primeres conclusions de l'escrutini. A partir de les 22:45, La2 i el Canal 24 Horas oferiran una versió catalana del mateix format, presentada per Cristina Puig, per aprofundir en l'anàlisi.

Tant Canal 9 com IB3 miraran avui cap a Catalunya per saber com quedarà configurat el Parlament durant els propers quatre anys. La televisió valenciana farà un breu avanç informatiu a les 20:00, que es completarà amb un programa especial a partir de les 21:30. Pel que fa al canal balear, la informació sobre la jornada electoral catalana es reduirà a un breu espai de 15 minuts al voltant de les 23:00. I d'altra banda, la Xarxa de Televisions Locals oferirà un informatiu especial de 25 minuts que començarà a la mitjanit i que conduirà Glòria Trullàs.

Iñaki Gabilondo serà l'encarregat de conduir l'especial de CNN+, que començarà a les 20:00 i que també seguirà minut a minut l'escrutini fins que sigui definitiu. Per la seva banda, Antena 3 ha desplaçat fins a Barcelona un equip que informarà sobre el desenvolupament de la jornada en diversos avanços al llarg del dia i en un especial que començarà al voltant de les 21:30.

Telecinco i La Sexta no tenen previst alterar la seva programació per cobrir les eleccions, però en canvi sí que ho faran Veo7 (amb un informatiu a partir de les 8 i un especial de la tertúlia La Vuelta al mundo) i Intereconomía (amb una edició d' El gato al agua centrada exclusivament en els comicis catalans).


Les ràdios, també

Les emissores de ràdio catalanes i espanyoles també dedicaran importants espais de programació a les eleccions. A Catalunya Ràdio serà Manel Fuentes qui presentarà un especial de quatre hores i mitja, de les 19:30 fins a la mitjanit i que també es podrà sentir per Catalunya Informació, mentre que Rac1 hi dedicarà fins a sis hores de programació: de 18:00 a 24:00. Igual que en l'emissora pública, el programa el conduirà el presentador del magazín matinal, Jordi Basté. Un cas semblant és el de COM Ràdio, en què l'especial eleccions, que començarà a les 19.45, serà conduït per Jordi Duran, presentador d' El dia, juntament amb Carme Defez.

Ràdio Nacional també es bolca en la cobertura de les eleccions. Radio 1 i Radio 5 emetran un programa conjunt des de Barcelona que començarà a les 20:00 i que presentaran Juan Ramón Lucas i Olga Rodríguez, directora adjunta de l'emissora a Catalunya. Paral·lelament, i també des de les 20:00, Ràdio 4 oferirà un programa en català amb Toni Marín i Rosa Quitllet.

A la cadena SER serà Carles Francino qui presentarà, també des de la capital catalan, un programa que començarà 5 minuts abans del tancament dels col·legis electorals i que s'allargarà fins a les 23:30. Igualment, la Cope i Onda Cero alteraran les seves graelles per informar des de Barcelona i per tot l'Estat del desenvolupament dels comicis i del resultat de l'escrutini.

Més continguts de