Mèdia 22/12/2021

TV3 busca la veu més eufòrica de Catalunya

Un miler d'aspirants proven sort als càstings del nou 'talent show' de la cadena catalana

Àngel Català
4 min
Alguns dels aspirants a les proves de Barcelona, esperant per entrar

BarcelonaDurant tot el cap de setmana passat es van celebrar a Tarragona, Girona i Barcelona els càstings d’Eufòria, el nou talent show musical que arribarà a TV3 durant el primer trimestre del 2022 i que pretén ser el gran esdeveniment setmanal de la cadena. Per escollir els seus participants, la cadena ha dut a terme un procés dividit en dues fases: una primera de multitudinària, celebrada durant tot el cap de setmana passat, i una segona que tindrà lloc durant tres dies al llarg del mes de gener. Sens dubte, la primera fase de càsting ha sigut la més dura de totes. Més de 1.000 aspirants plens d’il·lusió van traslladar-se a una de les tres ciutats catalanes, on es va rebre els candidats des de divendres a primera hora del matí fins diumenge ben entrada la nit. La primera jornada va donar el tret de sortida al Teatre del Serrallo de Tarragona a les nou del matí de divendres, i va concloure a la Facultat de Lletres i Turisme de la UdG a Girona ben tocades les set del vespre. Dels 200 aspirants que s'hi van presentar, només una vintena van aconseguir passar de fase.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La convocatòria més multitudinària va ser a Barcelona, que durant dissabte i diumenge va rebre prop de 800 persones provinents de tots els racons del país. La cua per entrar a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona tocava amb el carrer Aribau. Els primers estaven convocats al càsting a les nou del matí, però des de les vuit ja se'n podien veure alguns d'ansiosos per demostrar el seu talent. La Martina, una jove de setze anys que venia acompanyada de la seva mare, va ser de les primeres a arribar, però no va ser fins a dos quarts d’onze del matí que va aconseguir passar a la segona cua que s’havia format a la part del carrer Balmes. Allà, els aspirants rebien un adhesiu identificador que els donava l’accés al càsting. 

A la cua es podien veure persones de totes les edats i estils, però el que més va sorprendre va ser el sentiment de germanor que es respirava. La majoria tot just s’acabaven de conèixer durant l’espera, però no van trigar a relacionar-se i compartir el que més els apassiona: la música. Tono Hernández, director i productor executiu del programa, explicava a l’ARA que l’objectiu del programa és fer que els que s’hi presenten “gaudeixin d’una experiència agradable”, i que “sobretot no pateixin”. Per amenitzar l’espera, un equip de producció del programa s’encarregava d’acompanyar la gent de la cua perquè arribessin al càsting amb tots els dubtes resolts i, sobretot, alliberats dels nervis.

Totterrenys de la música

A un quart d’onze del matí, el claustre del pati interior va obrir les portes per deixar entrar la primera tongada d’aspirants. Allà els esperava l’equip de càsting dirigit per Daniel Anglès, impacient per descobrir nous cantants talentosos. Els que es presentaven disposaven de poc temps per demostrar ser uns totterrenys de la música. En aquest sentit, els aspirants havien de portar preparats almenys tres temes de diferents estils per ser cantats a cappella i, sobretot, en diversos idiomes: tant en català com en anglès i castellà. N'hi havia prou amb mig minut perquè l’equip d’Anglès detectés la veu que Eufòria necessita. 

Entre els primers a iniciar la jornada va destacar el Marcel, un jove de 18 anys de Sabadell, que va ser el primer afortunat a passar la primera fase de càsting. Emocionat per la notícia rebuda, va trucar al seu pare davant l’equip del programa per donar-li la bona nova. Amb la veu entretallada, el jove explicava que per a ell “la música ho és tot, perquè és una teràpia quan et sents més derrotat”. El Marcel és un d’aquells perfils que encaixen perfectament dins de l’imaginari de l’equip d’Anglès. En els moments previs, el director de càsting explicava a l’ARA que el que busca Eufòria és un perfil d’aspirant que sigui com un “diamant en brut”. En aquest sentit, Anglès diu que no es tenen tant en compte el bagatge i la trajectòria musical dels aspirants, sinó que més aviat “es tracta d’una qüestió subjectiva i, sobretot, de saber detectar els que puguin tenir una projecció de futur dins la indústria musical”.

Potenciar carreres a la indústria musical

Però, per què Eufòria? El seu director, Tono Hernández, explicava que Eufòria neix amb la voluntat i la necessitat d’un entreteniment de gran format en l’àmbit català per potenciar carreres musicals que puguin tenir un recorregut en la indústria musical. “Eufòria pretén ser un al·licient per al sector cultural i artístic de Catalunya”, subratllava Hernández. Pel que fa a les novetats que aportarà al format televisiu, el director avança que Eufòria comptarà amb un gran plató de televisió amb presència de públic i que introduirà algunes particularitats que fan d’aquest talent show un esdeveniment únic. 

La segona fase del càsting tindrà lloc al gener i se celebrarà durant tres dies a les instal·lacions de TV3. Els 90 afortunats que han aconseguit passar de fase hauran de demostrar ser uns artistes totals davant de diferents professionals del món de la música i la televisió. Així, hauran de fer diferents proves d’interpretació, cant i ball per aconseguir formar part dels quinze participants de la primera edició del programa.

stats