MITJANS PÚBLICS
Mèdia 09/09/2019

TVE Catalunya comença la tardor recuperant la ficció en català

La ‘sitcom’ ‘Bany compartit’ i el renovat ‘Punts de vista’ són les dues apostes de la temporada

Alejandra Palés
3 min
La presentació de la programació va comptar amb els principals noms de TVE Catalunya i Ràdio 4.

Sant Cugat Del VallèsVint anys després de Happy house, TVE Catalunya recupera la ficció en català amb la comèdia Bany compartit. La sèrie, que s’estrenarà el dissabte 14 a La 2 a les 15 h, és la gran aposta de la tardor per al circuit català de TVE, que ahir va presentar les seves novetats des del centre de Sant Cugat del Vallès.

“Amb Bany compartit es recupera l’essència de la casa, que és la ficció”, explicava Anna Cler, cap de programes de TVE Catalunya. El retorn a la ficció en català és una comèdia protagonitzada per quatre noies que comparteixen pis a Barcelona i que converteixen el bany en el seu punt de trobada, ja que és l’únic espai on arriba el wifi que roben de l’hotel del costat. Protagonitzada per Sofia Coll, Núria Montes, Paula del Río i Laura Porta, Bany compartit és una sèrie amb “una visió i clau molt femenina”, segons va avançar Cler. “La major part de l’equip que l’ha fet són dones de totes les edats i generacions”, destacava la directiva.

Tot i que la sèrie tindrà emissió setmanal, TVE Catalunya vol arribar a les noves generacions d’espectadors fent la comèdia accessible a través de la web de la cadena i de YouTube des del dia del seu llançament. Així, després de l’estrena de dissabte, els 13 capítols que composen la sèrie ja quedaran penjats per ser consumits a la carta i també a la plataforma de vídeos. “Creiem que aquesta sèrie es pot consumir d’aquesta manera, ja que el públic al qual va dirigida són en part els joves, i els joves consumeixen més a través de l’ordinador i buscant ells mateixos els continguts que no pas esperant una graella”, explicava Cler.

Un nou ‘Punts de vista’

A banda de Bany compartit, un dels eixos de la nova temporada serà la informació cultural. Per això, el circuit català ha decidit allargar la duració de l’espai Punt de vista, que passa de mitja hora a una hora. Tània Sàrrias, que en serà la presentadora a partir d’ara, va detallar que en aquesta nova etapa s’abordarà la cultura en el sentit més ampli possible i això implicarà que es parli de tot tipus de disciplines, des de l’art fins a la gastronomia, la moda o “les ungles de la Rosalía”. “És un programa d’una televisió pública i volem donar oportunitat a gent que potser no en tindria d’una altra manera”, va explicar l’actriu i presentadora. La nova versió del Punts de vista començarà a rodar el 10 d’octubre.

La presentació de la programa de TVE Catalunya també va servir com a posada de llarg del nou responsable d’informació i actualitat de RTVE, Enric Hernàndez, exdirector d’ El Periódico, nomenat la setmana passada. Durant la seva intervenció, Hernàndez va assegurar que la intenció d’augmentar les hores d’emissió en català segueix vigent però a l’espera de nous pressupostos. En la mateixa línia es va expressar Carles González , director de TVE Catalunya, que va lamentar que el centre no pugui posar en marxa més projectes.

Tot i l’escassetat de recursos, González va recordar que el centre de Sant Cugat del Vallès està implicat en la sèrie Drama, un projecte bilingüe dirigit per Dani de la Orden i produït per El Terrat que es podrà veure pròximament a Playz, la plataforma digital de la corporació.

stats