Mèdia 31/01/2012

Els arxius dels usuaris de Megaupload es preservaran almenys dues setmanes més

Falsa alarma. Els arxius no començaran a esborrar-se demà: com a mínim estaran fora de perill dues setmanes més

Efe
2 min

WashingtonLes dades dels usuaris de Megaupload i Megavideo estaran fora de perill almenys dues setmanes més, segons ha informat Ira Rothko, advocat del servidor d'emmagatzematge de dades al seu compte de Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Carpathia i Cogent han arribat a un acord per preservar les dades de consum per un temps addicional d'almenys dues setmanes, així que Megaupload pot treballar sobre la proposta dels EUA", ha explicat l'advocat.

Precisament avui, la Fiscalia Federal del districte est de Virgínia, que ja va obtenir la detenció dels fundadors de la pàgina a Nova Zelanda i ha demanat l'extradició de set responsables del distribuïdor de continguts, ha informat els advocats defensors que ja havia completat el registre dels servidors de Carpathia Hosting i Cogent Communications.

Segons la carta de la Fiscalia, datada el 27 de gener, les autoritats pensen que les dues companyies tenen previst començar a esborrar el contingut dels seus servidors a partir del 2 de febrer, una vegada conclòs el registre judicial.

Les firmes lloguen els seus serveis a molts clients, inclòs Megaupload, una entitat transnacional acusada per Estats Units de violació de la propietat intel·lectual, rentat de diners i altres delictes.

Els investigadors judicials ja han copiat les dades dels servidors elegits, però no els han retirat de les instal·lacions, segons es llegeix a la carta, signada pel fiscal federal Neil MacBride.

El missatge assenyala també que els investigadors han completat l'execució de les ordres de registre i que el govern "ja no té un dret continuat d'accés als servidors Mega, ni els té sota la seva custòdia o control".

Si els defensors dels acusats "volen accedir de forma independent als servidors Mega o desitgen coordinar l'accés de terceres parts a les dades allotjades en els servidors Mega, l'assumpte s'ha de resoldre directament amb Cogent o Carpathia", han puntualitzar.

Milions de persones han usat a Megaupload durant anys l'anomenat "núvol", una mena d'arxiu de dades que es guarda en el món virtual d'internet i no en la memòria dels ordinadors individuals, i hi han guardat des de documents personals o fotos familiars fins a materials d'estudis, dissenys i treballs artístics.

Es calcula que més de 50 milions d'usuaris es podrien veure afectats per les pèrdues.

stats