Mèdia 04/09/2012

Els usuaris hauran de pagar la nova antenització de la TDT

Les comunitats de veïns espanyoles hauran de pagar 300 milions d'euros per fer les modificacions a les antenes que els permetran seguir veient tots els canals

Efe
2 min
Jose Manuel Soria, ministre d'Industria / EFE

SantanderEl ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha confirmat a la Universidad Menéndez Pelayo de Santander que els usuaris hauran de pagar la modificació de les antenes per poder rebre la televisió digital terrestre (TDT) correctament, cosa que suposa un cost global de 300 milions d'euros. Soria, en la seva intervenció, s'ha referit al nou pla del dividend digital per permetre a les operadores de telefonia que utilitzin part de l'espectre radioelèctric que van adquirir en concurs públic i amb el qual començaran a donar els nous serveis de quarta generació mòbil a partir de gener del 2014, un any abans del previst.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest espectre està ocupat en l'actualitat per canals de televisió que hauran de canviar de posició dins la llista, cosa que implicarà una modificació de les antenes. Per al ministre, aquest pla és millor que l'anterior, ja que l'actual tecnologia de compressió permet introduir fins a sis programes de televisió en cada múltiplex, mentre que en l'actualitat és de quatre, de manera que no es produirà una disminució de programes dels operadors privats.

Soria ha recordat els canvis fets en la legislació de les telecomunicacions en els primers mesos del seu govern i la tasca que queda pendent, fonamentalment, l'Agenda Digital Espanyola i la nova legislació de Telecomunicacions, ambdues molt avançades, així com un pla tècnic nacional de la televisió digital terrestre.

El titular d'Indústria ha apuntat que es reduiran i simplificaran els requisits administratius per a la construcció de xarxes que, units a les noves tecnologies, permetran menors costos i preus més baixos per als usuaris. Ha assenyalat que en un any s'hauran reformat totes les lleis relacionades amb el sector.

A la inauguració, el president d'Ametic, Jesús Banegas, ha assenyalat que la productivitat ha de ser la palanca del creixement i la importància de les petites i mitjanes empreses en la recuperació econòmica. S'ha referit a la futura agenda digital espanyola i ha dit que ha de ser el "veritable impuls tecnològic i industrial" per a Espanya. Banegas ha qualificat d'oportunitat el desplegament de les noves xarxes de telecomunicacions de molt alta velocitat, els continguts digitals i l'administració electrònica. Les tecnologies, la innovació, l'emprenedoria i la internacionalització són els factors clau de la prosperitat del nostre temps.

stats