Premsa
Mèdia 26/01/2011

La vaga dels maquinistes i el futur de les caixes, a les portades

El caos de Rodalies és un dels temes destacats a la premsa catalana, que també es fixa en les entitats d'estalvi

Albert Castellví
2 min
'El Punt' parla de caos a Rodalies

Barcelona"El caos de Rodalies, primer repte del nou Govern", sentencia la portada de La Vanguardia, en una línia que comparteix El Punt: "El conflicte dels maquinistes enfonsa Rodalies en el caos". El Periódico, per la seva banda, mostra una fotografia de passatgers "Atrapats a Rodalies", tot i que dedica el principal titular a l'economia: "El Congrés recolza la reforma de les pensions", assegura. La Razón també es fixa en aquest tema, i afirma que "Govern i sindicats arreglen que la jubilació als 65 segueixi més enllà del 2027".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els temes econòmics tenen forta presència avui a les portades, no només en referència a l'edat de jubilació, sinó sobretot pel futur de les caixes d'estalvi. L'Avui diu que "Catalunya Caixa i Unnim es resignen a ser bancs", mentre que El País centra la seva atenció en les entitats més petites, i assegura que "Les caixes dèbils veuen difícil captar capital per evitar la nacionalització". Encara en matèria econòmica, l'Abc titula que "L'FMI talla l'únic brot verd que exhibia Zapatero per al 2012", en referència a la rebaixa de la previsió de creixement de l'Estat per a l'any vinent.

Per altra banda, l'ARA destaca les declaracions d'ahir de Jordi Pujol en favor de la independència de Catalunya, amb el titular "Independència: ara sí que toca". Público explica que "Els polítics es plantegen per fi ser transparents", i finalment, El Mundo diu, gairebé set anys després dels atemptats de l'11 de març a Madrid, que "Arenas relaciona els autors intel·lectuals de l'11-M amb ETA".

stats