TELEVISIÓ
Mèdia 03/04/2012

Els vampirs de 'True blood' tornen a mossegar a Cuatro

Cuatro estrena aquesta nit la tercera temporada de True blood. La sèrie s'emetrà després de dos nous capítols d'American horror story, cosa que converteix els dimarts en la nit del terror al canal.

Selena Soro
2 min
La pròxima entrega de la sèrie incorpora noves criatures i personatges, com ara un home llop que protegeix la Sookie, un vampir malvat, una atractiva cambrera, un sacerdot i les mares del Laffayette i el Sam.

BARCELONA.Les nits dels dimarts a Cuatro es consagren al terror. Quinze minuts després de la mitjanit, darrere d' American horror story , la cadena de Mediaset estrena en obert la tercera temporada de True blood ( Sangre fresca ), protagonitzada per l'oscaritzada Anna Paquin ( El piano ) i creada per Alan Ball ( A dos metros bajo tierra ). True blood es va estrenar als EUA el 2008 i està basada en la saga literària The southern vampire , de Carlaine Harrisha.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie té lloc en una hipotètica societat en què els vampirs han decidit sortir a la llum pública. Gràcies a una sang sintètica fabricada pels japonesos -que es ven als supermercats i es consumeix als bars-, vampirs i humans poden conviure sense que els humans formin part del menú. La protagonista, Sookie Stackhouse, una cambrera que pot llegir la ment, s'enamora de Bill Compton, un atractiu vampir de 173 anys que n'aparenta 40.

Sang, sensualitat i misteri

La tercera temporada de la sèrie arrenca -amb l'emissió de dos capítols- quan el Bill desapareix misteriosament després d'haver donat a la Sookie un anell de compromís. Decidida a trobar el seu promès -segrestat pel rei vampir del Mississipí- s'haurà d'endinsar en terres descongudes. A més, Tara Thornton -cambrera del mateix bar que la Sookie-, destrossada per la sobtada mort de l'Eggs, sucumbirà a la passió en el moment i lloc equivocat, i el Sam -l'amo del bar- es retrobarà amb el seu passat després de la visita de la seva família biològica, que li permetrà tancar alguns interrogants de la infància.

La tercera entrega de la sèrie incorpora noves criatures i nous personatges, com ara un home llop que protegirà la Sookie, un vampir malvat que voldrà matar-la, una atractiva cambrera del bar Fangtasia, un sacerdot, la mare esquizofrència del Lafayette i la mare canviaformes de Sam Merlotte.

Èxit d'audiència i de crítica

Aquesta tercera temporada va ser tot un èxit d'audiència quan es va emetre als Estats Units. Amb una mitjana de 4,9 milions d'espectadors, True blood es va convertir el 2010 en la sèrie més vista de l'HBO, el canal nord-americà que en té els drets. Aquesta ficció, que combina humor negre, sensualitat, romanticisme i misteri, a més, compta amb un palmarès que inclou un total de 16 premis i 65 nominacions, com ara l'Emmy al millor repartiment de sèrie dramàtica i un Globus d'Or a la millor actriu protagonista per a Anna Paquin.

A Catalunya, True blood va captar 45.000 espectadors de mitjana i un share del 6,4%. En l'àmbit espanyol, la sèrie va arribar als 414.000 espectadors i va obtenir un 8,1% de share per capítol.

Cinquena temporada assegurada

La cinquena temporada de True blood arribarà als EUA al juny. El mateix estiu l'estrenarà a Espanya Canal+, que actualment n'està emetent la quarta temporada.

Un cop s'acabi la cinquena temporada, Allan Ball -creador de la ficció-, deixarà la seva tasca com a productor executiu i seguiria únicament com a supervisor si la sèrie renovés per una sisena temporada. " True blood ha sigut el punt culminant no només de la meva carrera sinó de la meva vida", va afirmar Ball en un comunicat. "Tenia clar que podia fer un pas enrere i que True blood podrà seguir prosperant mentre jo m'embarco en nous i emocionants projectes", va concloure. Alan Ball està preparant Banshee , una sèrie també per a HBO que tracta sobre un exconvicte que es converteix en xèrif.

stats