Premsa
Mèdia 01/05/2011

'La Vanguardia' i 'El Periódico' reivindiquen les seves edicions en català en dos suplements

El diari del grup Godó recorda que dimarts es convertirà en bilingüe. El rotatiu de Zeta celebra els seus 5.000 números en aquesta llengua

Albert Castellví
2 min
El suplement d''El Periódico' per celebrar els 5.000 números de l'edició en català

BarcelonaLa Vanguardia estrenarà dimarts la seva versió en català, i avui ho celebra amb un extens suplement bilingüe que serveix, també, per commemorar el 130è aniversari del naixement de la publicació, que es va complir l'1 de febrer. En 160 pàgines, l'especial repassa la llarga trajectòria del diari, homenatja els seus lectors –en castellà– i presenta en societat la nova edició –en català–, a partir de les opinions de molts dels seus col·laboradors habituals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més, l'edició d'avui del diari inclou un extens article de Pilar Rahola que resumeix una conversa amb l'editor de La VanguardiaLa Vanguardia, Javier Godó, en què explica els motius que han portat al naixement d'una edició en català del diari. Segons Godó, "L'ADN" de La Vanguardia "és català", ja que "és un diari català, fet a Catalunya, fundat per catalans i en permanent connexió amb la identitat catalana". Sobre el moment en què s'ha pres finalment aquesta decisió, Godó afirma: "No veia clar fer-ho amb el tripartit. I això que els d'ERC pressionaven... però no. L'època del tripartit no semblava la més convenient, ja ho saps, temps estranys...".

Justament el mateix dia que La Vanguardia mostra les seves últimes cartes abans del naixement de la seva nova versió, El Periódico també ofereix als seus lectors un suplement per recordar que ells ja fa prop de 14 anys que van fer el pas i es van convertir en bilingües, i que aviat trauran el número 5.000 en català. En aquest cas es tracta de 84 pàgines en què destaquen, d'una banda, el recull de les portades més destacades publicades fins ara en aquesta versió i, de l'altra, l'aposta del diari per actualitzar el diccionari i normalitzar neologismes que ells van començar a utilitzar abans que fossin acceptats per l'Institut d'Estudis Catalans i que actualment ja s'han incorporat al diccionari normatiu en català.

stats