Els animals venjatius de ‘Zoo’ comencen la rebel·lió avui a Cuatro

La sang esquitxarà el prime time de Cuatro a partir d’avui amb la sèrie Zoo, que s’estrena a dos quarts d’onze de la nit. Produïda per la cadena nord-americana CBS, la ficció combina l’acció, la ciència-ficció i la intriga amb un punt de partida inquietant: els animals d’arreu del món es rebel·len i inicien una onada d’atacs contra les persones.

Zoo s’inspira en una novel·la homònima escrita per James Patterson que relata com, des de diferents punts del planeta, diversos supervivents busquen l’explicació a aquest fenomen violent. Entre els protagonistes de la sèrie hi ha un zoòleg de Botswana (James Wolk), una periodista de Los Angeles (Kristen Connolly) i un veterinari retirat (Billy Burke). Tots tres veuran com la seva figura de depredador es transforma, d’un dia per l’altre, en una presa. A través de les seves experiències, la ficció planteja interrogants relacionats amb la comunicació i la consciència dels animals, els efectes de maltractar-los o tancar-los en una gàbia i els vincles que s’estableixen entre els animals de companyia i els seus amos. Zoo consta de 13 episodis i està dirigida per James Mangold.

L’estrena de la sèrie a finals de juny als Estats Units va arrossegar més de 8 milions d’espectadors i, al llarg de l’estiu, va aconseguir liderar diverses vegades el prime time. Tot i això, la ficció també va generar polèmica entre les associacions de defensa dels drets dels animals. L’organització contra el maltractament animal PETA va demanar al juliol la cancel·lació de Zoo i va criticar l’ús d’animals salvatges durant el rodatge de la sèrie. Malgrat les queixes, la CBS va mantenir Zoo a la seva graella.