Vice tanca la seva redacció a Espanya

El grup, immers en una onada d'acomiadaments, trasllada l'edició en castellà a l'Amèrica Llatina

El grup Vice marxa d'Espanya i a partir d'ara tots els continguts de la seva edició en castellà s'editaran des de les redaccions que la publicació té a l'Amèrica Llatina. Ho han explicat, a través de Twitter, alguns dels seus treballadors, com ara la periodista Natalia Carranza.

De fet, fa dos anys Vice ja va centralitzar la major part del seu negoci en castellà a Amèrica i va deixar a la redacció de Barcelona només un petit grup de treballadors, que ara han sigut acomiadats en el marc d'una important reducció de la plantilla a escala mundial: al maig, el grup va anunciar que preveia prescindir de 55 treballadors als Estats Units i d'un centenar a la resta del món. L'any passat la publicació ja havia acomiadat 250 empleats més, la qual cosa va suposar una reducció del 10% de la plantilla. 

El grup Vice, d'origen canadenc i que va iniciar la seva expansió internacional el 2005, és un dels principals mitjans mundials orientats al públic mil·lennial. Altres publicacions similars, com BuzzFeed o PlayGround, també han patit importants dificultats econòmiques durant els últims anys: BuzzFeed va tancar l'edició espanyola a principis de l'any passat enmig d'una important retallada de plantilla arreu del món, i pocs dies després PlayGround va acomiadar 60 treballadors a Espanya