Publicitat
Publicitat

Un videojoc nord-americà permet jugar a ser etarra

'Counter Strike' també ofereix la possibilitat de lluitar contra el terrorisme i ficar-se a la pell de policies de diferents països

La nova versió del videojoc 'Counter Strike' permet als usuaris posar-se en la pell d'un terrorista que vesteix una indumentària molt similar a la d'ETA. El joc, desenvolupat per la companyia nord-americana Valve, enfronta cossos de policia d'arreu del món amb bandes armades dels seus respectius països.

El jugador pot triar si vol lluitar com a terrorista o com a agent antiterrorista. Entre les forces policials hi ha l'FBI (Agència federal d'informació) o els SWAT (Unitats especialitzades en intervencions de gran perill dels EUA), entre altres. Pel que fa als grups armats no oficials, segons un avanç publicat a YouTube, hi ha els Anarchists, els Balkans, els Elite Crew (fonamentalistes de l'Orient Mitjà), els Phoenix Conexion (un grup terrorista de l'Europa de l'Est fundat després de la desintegració de la URSS), els Pirates (terroristes d'origen africà), els Professional (lladres de bancs amb vestits clàssics) i els Separatists (coneguts com ETA, si ens fixem en l'aparença).

L'empresa no esmenta ETA

Tot i que hi ha clares coincidències entre la indumentària que fan servir aquests personatges del joc i la d'ETA, l'empresa no els associa en cap cas amb el grup armat basc. Els blogs que parlen del joc, en canvi, els relacionen directament. En un dels més rellevants, 'Counter Strike Wiki', s'explicita que l'origen dels terroristes és el País Basc. Els trets més identificatius d'aquests perosnatges gràfics són les txapeles i els passamuntanyes de color blanc. Basat en un joc del 1.999, 'Counter Strike' estarà disponible per a ordinadors i per a les consoles Xbox 360 i PlayStation 3.

Demanen la retirada del joc

El delegat del govern espanyol al País Basc, Carlos Urquijo, ha criticat l'empresa desenvolupadora del joc, Valve, perquè considera una "immoralitat" que es pugui jugar a ser terrorista, ja que "ni és un entreteniment ni és educatiu". A més, ho veu com una "humiliació per a les víctimes d'ETA" i "una ofensa per a tots els espanyols". Antonio Basagoiti, líder del PP basc, també s'ha sumat a les paraules del representant de Madrid a Euskadi. En aquest sentit, ha condemnat qualsevol joc en què "s'enalteixi ETA, Al-Qaida, la camorra napolitana o el Càrtel de Medellín". L'associació de consumidors Facua, per la seva banda, reclama que s'"elimini la simbologia etarra del joc".

Podeu llegir la informació sencera a l' ARA Premium.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT