Cas Vilaró
Mèdia 23/03/2011

El Col·legi de Periodistes acull aquest vespre un acte de suport a VilaWeb pel cas Vilaró

El manifest de suport al portal ja ha recollit 4.500 adhesions. Es preveu que el judici comenci la setmana que ve

Albert Castellví
2 min

BarcelonaEl president del Col·legi de Periodistes, Josep Maria Martí, i el director de Vilaweb, Vicent Partal, prendran la paraula aquest vespre, a les 19.00, en l'acte de suport al portal de notícies que tindrà lloc a la seu del Col·legi, a la Rambla de Catalunya de Barcelona. L'acte, obert al públic, servirà per expressar la solidaritat ciutadana amb Vilaweb davant la querella presentada per l'Ajuntament de Barcelona arran del cas Vilaró.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els fets es remunten al juny del 2008, quan, després de la celebració per la victòria de la selecció espanyola a l'Eurocopa de futbol, el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, va ser ingressat per lesions a l'hospital del Mar, on se li va haver d'extirpar la melsa. Tot i que la versió oficial assegurava que les ferides eren el resultat de l'impacte d'una pilota de goma llançada pels Mossos d'Esquadra durant les celebracions al carrer, Vilaweb va posar en dubte des del primer moment aquesta explicació, i atribuïa les lesions de Vilaró a una baralla. Posteriorment, un informe mèdic, un de policial i finalment la jutgessa que portava el cas van descartar que una pilota de goma pogués ser la responsable de les ferides que patia Vilaró. Tot i així, l'Ajuntament de Barcelona va querellar-se contra Vilaweb, i la setmana passada va decidir mantenir la denúncia, tot i que només el grup municipal del PSC va donar-hi suport.

Davant d'això, Vilaweb va redactar un manifest, al qual s'han adherit ja 4.700 persones, que destaca la "feina d'investigació i aclariment" que el portal va dur a terme en aquest cas, demana al consistori que "retiri la querella" i ofereix suport al director de la pàgina, Vicent Partal. En aquest mateix context de defensa de la tasca professional de Vilaweb s'emmarca l'acte d'aquest vespre, que tindrà lloc tot just una setmana abans que s'obri el judici i al qual s'espera que assisteixin "periodistes, representants de la societat civil i lectors del diari".

stats