Mèdia 18/02/2021

Vox es querella contra Jaïr Domínguez per dir que s'ha de combatre el partit "amb un cop de puny a la boca"

La querella, per un delicte d'odi, inclou també el director de Catalunya Ràdio i el mateix mitjà

1 min
Jaïr Domínguez, en una imatge d'arxiu

BarcelonaVox vol portar Jaïr Domínguez als tribunals després que l'humorista digués que "al feixisme, als nazis, se'ls combat amb un cop de puny a la boca" tot comentant els resultats electorals de Vox a Vilamalla i la Pobla de Mafumet. Ho va fer a la seva secció, Bon dia de merda, dins d'El matí de Catalunya Ràdio. El partit ha anunciat una querella per delicte d'odi que ha fet extensiva a Saül Gordillo, director de l'emissora, i al mateix mitjà.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta jurídica de la formació, Marta Castro, considera que el còmic "fa una identificació absolutament infundada, indeguda i irresponsable de Vox amb el feixisme" i "reforça aquesta identificació qualificant Vox també de neonazi". Argumenta que el missatge –que en cap cas especifica que es va emetre en una secció humorística– "ha sigut acceptat per la línia editorial fixada pel director del mitjà" i que denota "una clara incitació a realitzar actes violents".

Domínguez, al seu compte de Twitter, ha reaccionat amb ironia a la querella. En un tuit ha esmentat l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas per dir-li: "Se't gira feina. Espero que estiguis lliure aquestes setmanes".

stats