SÈRIES PER SORPRESA

El xou dels 70 que va penjar d’un fil

El càsting d’‘Aquellos maravillosos 70’ es va anar reduint al llarg de les seves temporades i la sortida de Topher Grace i Ashton Kutcher, que interpretaven dos dels personatges principals, va posar en perill la continuïtat de la sèrie

Aquellos maravillosos 70 és una de les sèries que han reviscut gràcies a les plataformes en streaming. Rodada als anys 90 però ambientada als 70, la sitcom de la Fox recorda les tendències i les ideologies polítiques que van marcar la dècada dels setanta als Estats Units. La comèdia, tot i que va sobreviure fins al final amb 200 episodis repartits al llarg de vuit temporades, va patir nombrosos alts i baixos i una constant reducció d’actors que gairebé va provocar que es cancel·lés la producció.

La premissa de la sèrie és un grup d’adolescents que passen les tardes al soterrani de casa de l’Eric (Topher Grace), el personatge principal de la comèdia . Al seu voltant es desenvolupen les diverses trames i és l’engranatge que pràcticament uneix tots els personatges. Però quan desapareix al final de la setena temporada, amb el pretext que se’n va a l’Àfrica a exercir de professor, els productors van dubtar si seguir endavant, ja que sense el seu protagonista la sèrie penjava d’un fil. L’actor va decidir plegar de la sèrie perquè volia “créixer professionalment i començar nous reptes al cinema”, com va comentar l’actor a Fox News.

Però Grace no va ser l’únic que va voler sortir del soterrani dels setanta i abandonar Aquellos maravillosos 70. Ashton Kutcher, l’actor que donava vida a Michael Kelso, l’amic no gaire intel·ligent de la colla, va seguir els passos de Grace i també va voler provar sort al món de Hollywood. Així doncs, el Kelso va desaparèixer durant la temporada 8 per mudar-se a Chicago com a guàrdia d’un club de Playboy.

Amb aquestes baixes, Mark Brazil i Bonnie Turner, els creadors de la comèdia, es van qüestionar altre cop el futur de la sèrie, ja que moltes de les històries giraven entorn d’aquests personatges. Van estar a punt de fitxar un altre actor per ocupar el paper de l’Eric, però al final van decidir incorporar un nou personatge, Randy Pearson (Josh Meyers), per omplir el buit generat.

L’absència de l’Eric i el Kelso va precipitar el final de la comèdia, que només va poder aguantar una temporada més. De tota manera, no van ser els únics casos, sinó que nombrosos actors van desaparèixer inesperadament de la sitcom.

En primer lloc, els espectadors es van sorprendre quan la mare de Donna Pinciotti, la Midge, interpretada per Tanya Roberts, va marxar a la quarta temporada, ja que en cap moment de la sèrie la Midge va donar indicis de voler abandonar la seva família, que és el que va acabar fent. Anys més tard, Roberts va aclarir a E! News que havia marxat perquè al seu marit li havien diagnosticat una malaltia terminal, i va considerar que era “més important estar al seu costat que no pas involucrar-se en un projecte de llarga durada”.

Més endavant, a la sisena temporada, la sèrie va sorprendre el públic amb una altra Laurie Forman -la germana de l’Eric-. L’encarregada d’interpretar el personatge era Lisa Robin Kelly. Però el 2003 Kelly va patir un avortament involuntari i el cop psicològic va derivar en greus problemes amb l’alcohol, segons va informar ABC News en el seu moment. L’addicció es va descontrolar i la productora va acabar substituint Kelly per l’actriu Christina Moore.

Per la seva banda, Joseph Gordon-Levitt, conegut avui dia pels seus papers a Origen i El desafío, estava destinat a tenir més protagonisme a la sèrie. Gordon-Levitt intervé com a Buddy, un amic homosexual de l’Eric, i els creadors de la comèdia volien explotar al màxim aquest personatge per donar cabuda a l’homofòbia que hi havia durant els setanta als Estats Units. De fet, el petó entre l’Eric i el Buddy en un dels capítols de la sèrie va ser un dels primers petons entre homes emesos en horari prime time a televisió,segons la revista The Advocate. Tot i així, el seu personatge no va tenir la rebuda que esperaven i el van eliminar.

Amb aquest constant moviment de fitxes, i amb l’absència de Kutcher i Grace i els seus respectius papers, la sèrie va haver de reinventar-se i va pivotar al voltant d’altres personatges com la Donna, el Fez, el Hyde i, fins i tot, el Red i la Kitty, els pares de l’Eric, entre d’altres. Tots van aportar la seva dosi d’humor a la ficció i almenys van aconseguir que Aquellos maravillosos 70 no fos cancel·lada i s’acabés convertint en la segona sitcom de més durada de la Fox, després de Casats... i amb fills.