OBSERVATORI

Un acte de justícia

La política és acció. L'Ajuntament de Manacor de vegades actua i després explica, perquè hi ha temes que no admeten debat. La  prohibició d'aparcar al camí de Cala Varques o el permís per col·locar el mural d'en Frau al cementeri de Son Coletes no necessiten ni consens al ple ni consultes populars perquè són actes de justícia.

A Cala Varques no s'hi pot aparcar, ho diu la normativa. La reparació de la dignitat de les víctimes del franquisme tampoc no hauria de ser motiu de discussió. El mural d'en Frau, creat per honorar les víctimes assassinades pels feixistes ha d'estar, a la fi, al lloc que li correspon: el cementeri de Son Coletes.

Els partits de la capital de Llevant que, si no hi ha res de nou, agafaran la vara dimecres que ve migdia, hauran de decidir si mantenen el permís per col·locar el mural o, al contrari, el deneguen expressament. S'hi hauran de pronunciar. El silenci, la no resposta que moltes vegades s'ha utilitzat per evitar la instal·lació del mural a Manacor, aquesta vegada no és una opció.

Ni Antoni Pastor, que va ser batle dotze anys, ni els seus antecessors es varen atrevir a fer aquest acte de justícia. Fa 26 anys que l'escultura espera ser col·locada al lloc que li correspon. Ara falta veure si els nous governants tenen o no la barra de fer una passa enrere.