La filla d'un regidor assassinat el 1936 declara a Palma a instàncies de la justícia argentina

Isabel Antich, filla d'un regidor d'Algaida assassinat el 1936 per la seva militància republicana, ha declarat avui al Jutjat d'Instrucció 4 de Palma a instàncies de la jutgessa argentina María Servini

Isabel Antich , filla d'un regidor d'Algaida assassinat el 1936 per la seva militància republicana , ha declarat avui al Jutjat d'Instrucció 4 de Palma a instàncies de la jutgessa argentina María Servini , que investiga una denúncia col·lectiva presentada per víctimes de la repressió franquista .

La denunciant ha comparegut davant d'una jutgessa a la capital balear per relatar que el seu pare , el militant d'Esquerra Republicana Llorenç Antich , va ser cremat viu el 19 d'agost de 1936 i llançat a una fossa comuna a Manacor , segons ha explicat després molt emocionada als mitjans de comunicació .

Acompanyada del seu marit i la seva filla , Isabel ha explicat que un dia d' agost de 1936, tot just un mes després de l'aixecament militar contra el govern de la República , va veure el seu pare acompanyat d'un guàrdia civil amic de la família i li va preguntar on anava ; ell li va respondre : " Vaig a Palma a comprar-te un vestit " .

Ella tenia 5 anys i mai va tornar a veure el seu pare , que, segons va saber més tard , va ser assassinat de manera cruel poc després.

El marit d'Isabel , Joan Bibiloni , ha lamentat que l'aclariment de la mort del regidor d'Algaida i la recuperació de les seves restes no hagin estat abordats per l'administració espanyola . " Hem hagut de cercar la justícia a l'Argentina " , ha declarat .

Tanmateix , María Jesús , filla de la parella , ha expressat la satisfacció de la família per poder comparèixer davant la justícia per explicar el cas .

"És una llumeta a veure si finalment es poden exhumar les fosses i podem recuperar el que queda del nostre avi " , ha subratllat .

Isabel Antich és la tercera filla de víctimes de la repressió franquista a Mallorca que declara en seu judicial en compliment d'una sol·licitud de la jutgessa argentina Servini , que va obrir un procés per la denúncia de diferents organitzacions espanyoles, entre les quals es troba Memòria de Mallorca .

El + vist

El + comentat