El Consell de Menorca rescindirà el contracte de les obres de la carretera general per reduir el projecte

L’equip de govern es deslliurarà així del projecte de les macrorotondes impulsat pel PP i realitzarà una altra actuació “més reduïda i ajustada”

La decisió ja està presa. El Consell de Menorca rescindirà el contracte a l’empresa que executa les obres de reforma de la carretera general entre Maó i Ciutadella, i ho farà de manera ràpida. L’objectiu és tenir les mans lliures per poder plantejar un nou projecte més reduït, sense macrorotondes i més ajustat a les dimensions de Menorca. Ho ha explicat aquest matí la presidenta del Consell, Maite Salord, responsable directa de l’àrea de Carreteres.

El Consell ja està negociant amb les empreses adjudicatàries de l’obra la rescissió del contracte i confia tancar el tema durant aquest mes. Paral·lelament, el Consell ja treballa en el disseny del nou projecte per a la millora del tram entre Maó i Alaior, amb un condicionant important: caldrà veure què es fa amb les obres que ja s’han executat. “Haurem d’estudiar molt bé com encaixam açò amb la pretensió de reduir el projecte”, apunta Salord. La presidenta espera tenir el projecte abans que acabi enguany, però no ho assegura. De com serà aquesta nova carretera, Salord no dóna pistes, excepte assenyalar els dos punts més complicats d’aquest tram: els creuaments amb La Argentina i Rafal Rubí.

Amb aquesta decisió ferma sobre la taula, l’equip de govern PSOE-PSM-Podem pot replantejar el model de carretera, tal com ja va prometre durant la campanya electoral. De fet, es pretén revisar també el projecte per millorar el tram entre Ciutadella i Ferreries. En aquest cas no hi ha obres començades, només un projecte constructiu que serà “analitzat amb lupa”.

Aquesta decisió arriba a la vegada que el Consell de Menorca ha aconseguit que el Ministeri de Foment li doni més temps per executar les obres de millora de la carretera general que es financen des de Madrid. Així, el conveni que hi ha firmat actualment, i que el PP va reformar el mes d’abril passat, fixava, per exemple, que les obres al tram entre Maó i Alaior havia d’estar acabat a final d’enguany i que totes les actuacions a la via havien de finalitzar el 2017. Amb el vistiplau de Madrid, el Consell guanya un any, fins a final de 2018, per actuar a la carretera. “És una bona notícia, i que ningú no dubti que la millora de la carretera és una prioritat per aquest equip de govern. Amb aquests terminis, podrem deixar el tema tancat durant aquest mandat”, conclou la presidenta.

En darrer terme, el Consell de Menorca ha reprès la tramitació del Pla director de carreteres iniciat dos mandats enrere, amb un govern PSOE-PSM, que el PP va deixar aparcat. Els tràmits ja s’han tornat a iniciar, en primer terme davant la Comissió Balear de Medi Ambient.

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat