Menorca repara el Milà i atura l'exportació de fems a Mallorca

Fins avui s'han traslladat 4.984 tones de residus amb un cost de 720.194 euros, el doble que el de la reparació

El Consell de Menorca ha decidit deixar d'enviar fems a Mallorca per ser tractat a la planta de Son Reus, segons han informat avui la presidenta Maite Salord i el conseller de Medi Ambient, Javier Ares.

Han explicat que la conclusió de les obres d'adequació de la cel·la I de l'abocador de Milà, situat al nord del port de Maó, ha permès posar en marxa aquest espai i recuperar el funcionament a la planta de gestió de residus. Salord ha manifestat que "solucionar el problema de l'abocador de Milà ha constituït una prioritat per a l'equip de govern del Consell insular" i ha afegit que "la paralització de l'enviament de residus a Mallorca representa que es recupera el ritme normal de gestió, que hem aconseguit reconduir".

L'anterior govern del Consell de Menorca va decidir al març traslladar a Son Reus el fems de Menorca després del tancament de l'abocador de Milà ordenat per la Comissió Balear de Medi Ambient en detectar un problema de contaminació als aqüífers provocat per les filtracions de llot. Fins avui s'han traslladat 4.984 tones de residus de Menorca a Mallorca, amb un cost de 720.194 euros, quantitat que gairebé duplica el cost de les obres de reparació.

El govern del Consell de Menorca roman ara en espera de rebre una ajuda del Govern balear per cobrir els costs de les obres dutes a terme a l'abocador de Milà.

El + vist

El + comentat