Publicitat
Publicitat

PROCÉS INTERN

Barceló demana disculpes als afiliats per la imatge donada amb la crisi de MÉS

El líder de la coalició defensa la decisió de prescindir d'Esquerra en una carta a la militància del PSM, on diu que "ha quedat clar" que no es pot confiar en Lladó

El líder de MÉS i del PSM, Biel Barceló, ha enviat aquesta setmana una carta a la militància del PSM en què argumenta el posicionament del seu partit respecte de la crisi oberta amb Esquerra Republicana i justifica els motius que han conduït a prescindir d'aquesta formació en la coalició. En la missiva, Barceló assegura que li dol haver d'arribar a aquesta situació i demana disculpes a la militància per la imatge que s'ha traslladat.

"He de demanar-vos disculpes per la imatge que hem traslladat aquests dies a l'opinió pública. Som conscient que tota la situació generada després de les primàries és negativa per al PSM-Entesa i per a MÉS per Mallorca. Però també és cert que no podem tancar en fals aquesta situació i hem d'actuar de manera responsable, pensant que per damunt de tot hem de protegir el projecte de MÉS per Mallorca i hem de fer tot el possible per guanyar les properes eleccions municipals, al Parlament i al Consell i foragitar el PP de Bauzá de les institucions d'aquest país", diu el secretari general del PSM-Entesa.

Barceló assegura que és Esquerra Republicana qui "ha decidit quedar fora de MÉS per Mallorca" quan la seva assemblea el passat dia 7 no va fer una rectificació "contundent" de les "acusacions i falsedats llançades pel seu president, Joan Lladó, contra membres de MÉS per Mallorca i contra el procés de primàries obertes de la formació". Amb tot, apunta que, en l'àmbit local, MÉS dóna llibertat per mantenir acords de col·laboració "amb els militants" d'Esquerra.

Pel que fa a la resta, "queda la porta oberta a reconduir la situació en el futur", sempre que es donin les circumstàncies adequades. I això vol dir que hi hagi confiança mútua, "voluntat inequívoca d'Esquerra Republicana de sumar forces en benefici del projecte comú de MÉS per Mallorca" i que es respectin els acords presos en l'àmbit de MÉS, superant les dinàmiques de partit, les sigles i les quotes. A banda de les crítiques vessades per Lladó al procés de primàries, Esquerra s'havia queixat que no s'havia respectat el seu pes dins la coalició i havia deixat entreveure que això es podria resoldre aplicant quotes. Ara el líder de la coalició insisteix que aquesta no és la solució.

Tot i assegurar que li "dol" haver d'arribar a aquesta situació, Barceló també defensa que la mesura presa (la suspensió temporal de l'acord de federació amb Esquerra) era "necessària" per "dignitat i per responsabilitat". Per dignitat, diu, perquè no es pot tolerar que Lladó "llanci impunement acusacions greus contra companys i contra un procés de primàries que ha estat impecable des del punt de vista democràtic". I per responsabilitat, perquè "no podem permetre que la cohesió, la imatge i el futur de MÉS per Mallorca depenguin d'aquesta mateixa persona, en la qual ha quedat clar que ja no podem confiar".

El líder de MÉS i del PSM acaba la carta demanant a la militància que deixi enrere els retrets i miri cap al futur. Assegura que la prioritat absoluta del PSM ha de ser enfortir MÉS "com a eina assembleària i superadora de les velles maneres de fer política, per damunt de sigles i de quotes de partits. "Us anim a treballar en positiu perquè MÉS per Mallorca guanyi les properes eleccions, amb l'objectiu de constituir un Govern de canvi, transparent, eficaç, ambiciós i valent, que estigui al servei de les persones, que defensi els interessos de Mallorca i que avanci cap a una democràcia realment participativa i cap a l'exercici del nostre dret de decidir com a poble", conclou.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT