MÉS promet demanar finançament europeu per rehabilitar el Terreno

Antoni Noguera, candidat ecosobiranista a la batlia, ha visitat la barriada i ha destacat que Palma no pot quedar al marge dels 970 milions d'euros que la UE invertirà a Espanya

El candidat de MÉS a la batlia de Palma, Antoni Noguera, s'ha compromès aquest diumenge a sol·licitar finançament en el marc dels projectes europeus Urban per a la millora i rehabilitació integral del barri del Terreno, després de les eleccions municipals del 24 de maig. 

Noguera i la també candidata Neus Truyol han visitat el barri i han explicat que la UE invertirà 970 milions d'euros a Espanya per a aquest tipus de projectes i consideren que Palma no pot quedar-ne al marge, ha informat MÉS en un comunicat.

Davant la degradació, el gradual tancament de comerços i proliferació de discoteques que viu el Terreno, Noguera ha destacat que es podria aprofitar el finançament europeu ja que estan a punt d'aprovar els nous programes operatius de la política regional europea, que suposarà una inversió de fons FEDER a Espanya per rehabilitar zones urbanes.  Els projectes han de ser per emprendre Estratègies Urbanes Integrades en determinades àrees o barriades de les grans ciutats.

Segons Noguera, s'hi podran presentar totes les ciutats de l'Estat de més de 50.000 habitants i els millors projectes rebran finançament, de manera que "la quantitat d'ajuda total serà de diversos milions d'euros, en funció de l'abast del projecte".

Tradicionalment, les inversions en Fons Europeus a Palma s'han centrat en el barri vell, amb el pla Urban de la Gerreria o la instal·lació de la recollida pneumàtica de fems al centre històric, però MÉS aposta per "invertir en la resta de barriades.
Segons Noguera, el Terreno reuneix alguns dels requisits necessaris: zones particularment degradades, elevada taxa d'atur, manca de transport públic, problemàtiques de sorolls i brutícia.

MÉS proposa recupera zones edificades que han caigut en desús, reparar immobles, promoure el reciclatge i el transport públic, i també accions a favor de l'ocupació mitjançant formació en noves tecnologies, centres de transferències de coneixement i més oferta cultural.

El + vist

El + comentat