Joan Lladó: "Jo només vaig dir que es dificultà el vot dels immigrants"

El president d'Esquerra-Illes lleva ferro a les seves paraules en calent després de l'amenaça de Fina Santiago d'estudiar mesures a l'executiva de MÉS per la referència a Alpha Pam

"Jo només vaig dir que es dificultà el vot dels immigrants. A Madiop Diagne, que era candidat (a Palma), no el deixaren votar". Joan Lladó ha negat aquest dilluns a l'ARA Balears haver fet referència que els membres del PSM es fotografiassin amb la família d'Alpha Pam, unes declaracions que havien encès la cúpula de MÉS i a les quals el dirigent d'Esquerra ha volgut llevar importància.

Aquest dilluns, Fina Santiago ha reaccionat amb duresa i precisament ha afirmat que si el president d'Esquerra no rectificava, "l'executiva analitzarà aquestes manifestacions i s'hi pronunciarà, perquè són intolerables i inadmissibles aquestes referències per fer una crítica interna".

Visiblement molesta perquè Joan Lladó hagués posat en dubte el procediment seguit a les primàries i, sobretot, hagués pogut esmentar el tema d'Alpha Pam, Santiago ha demanat "disculpes a la família i a la memòria" del senegalès.

Allò cert i segur és que Joan Lladó no està gens satisfet amb els resultats de les primàries, en les quals ell ha quedat relegat a l'onzè lloc de la llista autonòmica, amb nul·les possibilitats d'accedir a un escó. Biel Barceló ha lamentat aquest dilluns que "es relacioni una persona i fins i tot unes sigles amb el sobiranisme. A MÉS hi ha altres persones sobiranistes que es troben en llocs destacats de les llistes. No puc acceptar que es plantegi la qüestió com un tema d'una persona i, en aquest cas, de Joan Lladó", ha dit.

Barceló ha admès la tensió dins la coalició, "que hem volgut arreglar des del primer dia", però ha destacat que les primàries han estat un exercici "positiu, obert, i pens que les llistes que han sortit són de gent preparada i plural. Hi ha persones que vénen de plataformes sindicals, partits, i també d'independents. La gent ha votat i ho ha fet amb intel·ligència", ha assegurat Barceló.

Pel que fa a les votacions de senegalesos, que no agradaren en el si de la coalició, Fina Santiago no ha volgut especular i ha dit que no s'investigarà res "si no hi ha cap denúncia. En principi totes les persones que eren majors de 16 anys i que tenien la documentació acreditativa i eren residents han pogut votar. És normal que si dins la llista de Palma hi havia una persona d'origen senegalès hagi fet campanya entre el seu entorn immediat".


Continuarà lluitant

De moment, Joan Lladó s'ha reunit aquest dilluns vespre amb el seu equip per "recollir impressions". El president d'ERC ha agraït el suport rebut mitjançant les xarxes socials: "A l'espera de poder analitzar les dades, us vull agrair moltíssim a tots els que m'heu donat suport en aquest procés de primàries. També als que heu donat suport a companys que pensen el mateix que un servidor. Pens continuar lluitant per la justícia social i per la llibertat nacional del meu poble des d'allà on em toqui".

Les xarxes socials han anat plenes amb comentaris sobre la 'derrota' de Lladó i sobre els diferents aspectes d'aquestes primàries. Bona part dels missatges han estat adreçats a abaixar el to de la tensió per intentar no deslluir un procés que la coalició valora molt positivament de manera global, perquè va aconseguir que més de 5.200 persones es mobilitzassin per elegir els seus candidats.El + vist

El + comentat