Balears 02/07/2013

MÉS alerta que el 88% dels contractes signats aquest any són temporals

La coalició remarca que el descens de aturats del mes de juny no es correspon amb l'augment de les altes a la Seguretat Social

ARA Balears/EFE
2 min

PalmaMÉS ha alertat sobre l'increment de la precarietat laboral perquè gairebé un 88% dels contractes signats aquest any són temporals, tot i que també s'ha alegrat per aquells qui han trobat feina aquest primer semestre. La coalició ha exigit al PP que presenti immediatament el Pla d'Ocupació de les Illes Balears i faci una política decidida a favor de l'estabilitat laboral i de la feina digna i amb drets.

Segons dades publicades aquest dimarts, les Balears van tancar el juny amb 70.734 aturats. En un comunicat, MÉS ha considerat molt elevada aquesta xifra, tot i que ha destacat que un descens del 7,08% respecte al mes de maig ha de considerar-se positiu. El partit de l'oposició però, ha recordat que la davallada de l'atur l'ha causada l'augment de l'oferta laboral pròpia de la temporada turística de l'estiu.

La coalició també ha afirmat que el descens de l'atur està més relacionat amb l'augment dels desocupats que no renoven la seva inscripció al Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) que no amb un descens real dels qui no tenen feina. Dels 6.543 aturats menys del juny, "només un 72,6% té una remota correspondència amb la creació d'ocupació", ha advertit.

En aquest sentit, la coalició ha assenyalat com a exemple el cas de la construcció ja que aquest sector ha registrat 2.389 aturats menys aquest mes de juny respecte el mateix mes de l'any passat, tot i no haver-s'hi creat ocupació. La coalició ha explicat que, segurament, es tracti de desocupats de llarga durada que no han renovat la seva inscripció a les oficines del SOIB.

En els primers mesos de l'any, s'han fet a les Balears 183.146 contractes, un 87,78% dels quals són temporals. Amb una xifra de 2.186 contractes menys aquest juny (-5,08%) que el mateix mes de l'any anterior, MÉS ha alertat sobre l'increment de la precarietat laboral. En el mateix període de temps, els contractes indefinits han disminuit un 35,28% (1.827 contractes menys) i els temporals només han baixat un 0,95% (360 contractes menys).

stats