PARTITS

MÉS es converteix en federació

Els partits integrants acorden deixar d'estar inscrits com a partit per emprar aquesta nova fórmula, en la qual no s'inclou Esquerra Republicana

Poca gent ho sabia, però la coalició MÉS estava inscrita en realitat com un partit en el registre del Ministeri de l'Interior. En els propers dies deixarà de ser-ho per convertir-se en federació. Tant IniciativaVerds com el PSM han aprovat aquesta setmana aquesta nova denominació, que s'ajusta molt més a la seva realitat i que els permet assumir integrants sense haver de modificar els seus estatuts. La proposta, que dijous va ratificar el consell de direcció política del PSM, no inclou Esquerra Republicana, que va sortir de la coalició arran de la crisi que va esclatar després de les primàries per elegir els candidats autonòmics, insulars i municipals de Palma.

El document defensa la contribució dels partits integrants en la formació d'un projecte polític més ampli i transformador, “amb capacitat per esdevenir la força de referència a les Illes”. I justifica la constitució d'aquesta federació per “la necessitat d'establir un marc jurídic estable que permeti desenvolupar de manera coherent i amb tota la seguretat jurídica necessària aquest projecte comú”.

L'acord, que aquests dies està sent ratificat pels òrgans de direcció dels diferents integrants, suposa aprovar la federació d'àmbit insular, que s'anomena MÉS per Mallorca o MÉS per les Illes, i que inclou el PSM-Entesa, InciativaVerds, Bloc x Felanitx, Independents de Sencelles, Assemblea per Sant Joan, Unió d’Independents d’Artà i Independents de Santa Margalida.

Els integrants també estan aprovant que la Federació es regirà per les normes de funcionament i altres normes complementàries (reglaments de primàries, de limitació de mandats, etc.) aprovades en assemblea conjunta de les militàncies dels partits membres, adaptades als requisits legals corresponents per poder procedir a la seva inscripció. I acorden la voluntat que la nova federació sigui oberta a la participació de ciutadans no adherits a cap dels partits que la componen, com també a la possibilitat que altres forces polítiques s’hi puguin afegir en el futur.

El + vist

El + comentat