MÉS creu que les detencions de feministes pretenen "desviar el debat públic sobre la Llei de l'avortament"

La regidora de Palma Neus Truyol demana al Bisbat de Mallorca que retiri la denúncia contra les joves que protestaren dins l'església de Sant Miquel

MÉS per Palma demana al Bisbat de Mallorca que retiri la denúncia contra les persones que protestaren a favor de l'avortament a l'església de Sant Miquel i que ha comportant, fins al moment, set detencions en un mes.

La regidora de MÉS Neus Truyol creu que la denúncia és "totalment desproporcionada" i critica el degoteig intencionat de les detencions "per desviar el debat públic sobre la Llei de l'avortament". La coalició ecosobiranista creu que les detencions només generaran més crispació. "Ara mateix s'estan destinant recursos públics per generar por i malestar social, en comptes de destinar-los a defensar i reforçar els drets i llibertats democràtics", ha sentenciat.

MÉS per Palma considera també que el "criteri policial" per fer les detencions genera una desviació de l'atenció social, política i mediàtica "que distorsiona el debat públic". "No podem oblidar que el debat públic és sobre la involució brutal en els drets i llibertats de les persones i en especial de les dones a través d'una imposició com és la Llei de l'avortament del ministre Gallardón", hi ha insistit la regidora de Palma.