MÉS exigeix a Defensa el retorn de la casa d'Emili Darder

La coalició presentarà una proposta a Cort perquè l'Ajuntament la reclami i Noguera la inclourà en el seu programa electoral

MÉS vol que que el Ministeri de Defensa deixi d'ocupar per a un ús militar l'immoble de Palma on va viure i fer feina el batle republicà de Palma, Emili Darder, que fou assassinat pels feixistes el 24 de febrer de 1937. Amb aquesta intenció, el grup municipal de MÉS per Palma presentarà en el proper ple de Cort una moció per reparar la figura de Darder, en la qual es proposarà que l'Ajuntament rebutgi l’ús militar de la casa on va viure i va fer feina el batle i exigeixi al Ministeri de Defensa que retorni l’immoble a la família, perquè pugui tenir un ús d'acord amb el pensament científic, sanitari, educatiu i cultural d’Emili Darder.


El candidat a la batlia de Palma i actual regidor de MÉS, Antoni Noguera, juntament amb la candidata de MÉS per Mallorca al Parlament, Margalida Capellà, i amb el portaveu municipal de MÉS a Cort, Antoni Verger, ha presentat aquest dimecres la iniciativa. Noguera ha avançat que en el cas que es rebutgi la moció, el seu contingut serà inclòs en el programa electoral de la coalició. "No es pot consentir que la casa del batle Emili Darder encara estigui en mans dels militars", ha dit el candidat, apuntant que "és un contrasentit perquè ell sempre va apostar per la cultura de la pau".

Per la seva banda, Margalida Capellà ha afirmat que "la situació de la casa d’Emili Darder és un exemple i una conseqüència de la repressió econòmica exercida pel franquisme contra les víctimes republicanes, que pretenia anul·lar completament el poder econòmic de les persones i dels grups d’esquerra i finançar el règim franquista".