TENSIONS INTERNES

MÉS mostra la porta de sortida a Lladó

El president d'Esquerra abandona la reunió de l'executiva de la coalició després que Barceló li demani "una passa enrere" i la resta el critiquin per les seves acusacions

L'actuació d'Esquerra i sobretot del seu president, Joan Lladó, abans, durant i després de les primàries que ha fet aquest dissabte la coalició MÉS ha acabat irritant els seus socis: el PSM-Entesa i IniciativaVerds. Fins al punt que en una executiva conjunta que s'ha fet aquest dimarts ha rebut una allau de crítiques, sobretot per haver qüestionat el procés de primàries i els seus resultats i per haver fet insinuacions que s'han interpretat com acusacions de racisme cap a la resta. La majoria d'intervencions han plantejat obertament que el problema no és Esquerra sinó ell. Després de totes les intervencions, el líder de MÉS, Biel Barceló, ha exigit a Lladó que rectifiqui les seves acusacions públicament, que faci una passa enrere dins Esquerra pel bé de la coalició i que "aprengui a treballar des de la lleialtat i el diàleg", segons fonts de MÉS. Lladó i un altre dels quatre representants d'Esquerra a l'executiva s'han aixecat i han partit.

Abans d'abandonar la reunió, el president d'Esquerra havia defensat el seu posicionament, havia insistit que s'ha dificultat el vot dels immigrants en el procés de primàries de MÉS i havia tornat a insinuar una campanya interna contra ell. Lladó, que optava a integrar la candidatura de MÉS al Parlament, ha acabat en l'onzè lloc d'aquesta llista, sense opcions de sortida si es té en compte que ara la coalició té quatre diputats per Mallorca.

Les friccions que s'han generat durant el procés de primàries han provocat una forta tensió interna que pot acabar desembocant en la sortida d'Esquerra de la coalició. Una situació que en l'executiva d'aquest dimarts s'ha visualitzat clarament i que ha provocat també un enduriment de les posicions dels socis d'Esquerra, que consideren que el seu president ha superat massa línies vermelles.

La petició de Barceló a Lladó perquè faci una passa enrere es pot interpretar com una clara convidada al líder d'Esquerra a abandonar la primera línia política, una exigència que dins el seu partit també es pot entendre com una intromissió en la seva sobirania.

Però el cert és que els dirigents de MÉS no volen que la situació s'eternitzi ni que les tensions internes s'arrosseguin fins a les eleccions de maig. Tenen clar que no perdonaran res a Lladó ni tampoc no li donaran cap oportunitat més. I en aquest context sembla complicat que es puguin mantenir els equilibris existents.

Més continguts de

El + vist

El + comentat