MÉS presenta vuit propostes per generar ocupació

La formació presenta una bateria de mesures a 100 dies "del canvi" a les eleccions

MÉS per Mallorca ha presentat aquest dissabte una bateria de vuit propostes per generar ocupació de cara a les eleccions del 24 de maig. Aprofitant que manquen 100 dies "pel canvi" a les institucions, tal i com indica la formació, els candidats a la presidència del Govern, Biel Barceló, al Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i a Cort, Toni Noguera, han fet un acte en el que han explicat les mesures que tenen pensat implementar.

Barceló ha apuntat que la seva formació impulsarà a partir del mes de maig “un canvi de model econòmic per a les Balears basat en tres pilars: un millor turisme, una indústria explotadora, i en l’economia del coneixement”. D'entre les propostes, en destaca estudiar la viabilitat d'una companyia aèria balear amb suport públic i crear un servei de contractació de vacances del Govern que comercialitzi allotjament turístic.

També ha criticat que el PP finalitzarà la legislatura "amb el mateix nombre d'aturats que fa 4 anys i amb 3.000 milions d'euros més de deute públic".

"Ens trobem davant d'una precarietat laboral sense precedents: contractes de dos dies, contractes de 400 euros mensuals, i treballadors sense cotitzar i assegurar", ha criticat.

MÉS proposa crear un servei de contractació de vacances públic perquè el Govern present i comercialitzi oficialment l'oferta d'allotjament garantint la independència i l'objectivitat en informar de l'oferta existent, i que sigui legal i de qualitat.

També plantegen estudiar la viabilitat d'una companyia aèria pròpia per ajudar a allargar la temporada turística i deixar de dependre de pocs mercats emissors.

La formació ha explicat que totes les illes turístiques, com Malta, Canàries i Còrsega tenen aerolínia pròpia amb suport públic i ha anunciat que estudiarà la viabilitat de crear per a Balears amb capital públic.

MÉS reclama a més lideratge institucional, en contra del model del PP al qual ha retret haver governat "per als hotelers".

Proposen, a més, augmentar l'oferta formativa i adequar-la a les necessitats de les principals indústries de les illes, en qüestions com reparació d'electrònica nàutica i fabricació de teixits, entre d'altres, amb més places en cicles formatius de grau mitjà.

Plantegen també la creació d'Ateneus de Fabricació Digital amb capital públic, per divulgar el funcionament de tecnologies com la impressió en 3D i les talladores làser.

Es comprometen a apostar pel suport pressupostari públic a les noves indústries, a crear un Districte Innovador a la zona del polígon de Llevant de Palma amb residències per a investigadors i emprenedors i espais per a la creació.

MÉS també crearà una Agència Mallorca Activa, Menorca Activa, Eivissa Activa i Formentera Activa per ensenyar a ser més creatius i innovadors i facilitar el finançament públic i privat per a nous projectes turístics.

El + vist

El + comentat