PROCÈS INTERN

MÉS revisarà la presència d'imputats a les llistes de les primàries abans de les eleccions

Barceló creu que dur-ne a les candidatures no li condiciona el discurs contra la corrupció

Les llistes de MÉS, elegides el cap de setmana passat en unes eleccions primàries per militants, simpatitzants i altres ciutadans, no són les definitives. La coalició convocarà una assemblea l'any vinent, previsiblement a l'abril, per aprovar les candidatures que presentarà a les eleccions, i serà allà on es revisarà la situació personal de cada candidat i la conveniència que, per exemple, un integrant imputat per un suposat cas de corrupció pugui concórrer o no als comicis.

"Les llistes no es decidiran fins a una assemblea que hi haurà l'any que ve i, per tant, allà es veuran cada una de les situacions personals dels candidats, perquè potser han canviat en aquell moment respecte de les que tenen ara", afirma el líder de MÉS, Biel Barceló, en una entrevista a aquest diari. Barceló responia així a la possibilitat que hi hagués algun imputat a les candidatures. Ara per ara, figura com a número tres al Consell de Mallorca, en les candidatures elegides en primàries, l'actual portaveu a la institució, Joan Font, que es troba imputat arran d'una denúncia de l'actual gerent de SFM perquè quan era batle de Petra presumptament hauria avalat que una empresa estava al corrent dels pagaments a la Seguretat Social perquè pogués ser adjudicatària de les obres del pont del Tren, a Palma, malgrat que, segons l'actual direcció de SFM, no complia aquests requisits.

Barceló defensa que un candidat elegit en primàries es pugui presentar malgrat estar imputat, però admet que hi pot haver companys seus de MÉS que no ho vegin igual. En el cas de Font, Barceló considera que acabarà passant com amb l'ara candidat al Consell, el batle d'Esporles, Miquel Ensenyat, que fou desimputat.

Tot i que el president del Govern i del PP, José Ramón Bauzá, manté que les candidatures dels populars no inclouran imputats (de moment el candidat a Vilafranca ho està), MÉS considera que aquesta situació no li condicionarà el discurs. "Jo crec que MÉS ha estat el projecte polític que amb més contundència ha actuat en aquests casos", diu Barceló, qui recorda que el portaveu de la coalició a Palma, Toni Verger, fins i tot va renunciar a presentar-se a les primàries abans de ser imputat i tot i que tothom donava per fet que seria el candidat. "Està clar el nostre compromís contra la corrupció i com de farts estam, nosaltres i tots els ciutadans, de les situacions que s'han produït", sentencia.

El + vist

El + comentat